Studenten maken game voor Veilig Verkeer Nederland

Vier studenten van het Instituut voor Communicatie en Media van de Hanzehogeschool Groningen hebben de gamewedstrijd van Veilig Verkeer Nederland gewonnen met het spel Urban Chaos.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In deze game neemt de speler het als fietser op tegen Arie de Verkeersanarchist, die van het verkeer in de stad een puinhoop heeft gemaakt. Door verschillende missies in de 3d webgame af te ronden raakt de speler langzaam bekend met de gevaren en de onvergeeflijkheid van het verkeer. De makers van Urban Chaos zullen op 25 juni op het internationale congres La Prévention Routière Internationale in Rotterdam hun game presenteren.

De games zullen te zien en te spelen zijn op het PRI-congres in Rotterdam, waar alle internationale veilig verkeer organisaties samenkomen. In deze wereld is het vrij ongebruikelijk om nieuwe media in te zetten om jongeren te bereiken, waardoor de games de aandacht zullen trekken. Met deze pilot wil Veilig Verkeer Nederland het voortouw nemen en laten zien hoe je gebruik kunt maken van moderne communicatiemiddelen. In de toekomst zal de Hanzehogeschool Groningen een verdere samenwerking met Veilig Verkeer Nederland uitbreiden.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie