Talpa Network voegt alle creatieve afdelingen samen in 'het Bureau'

Onder meer Linda.hetbureau en Brand New Telly gaan één geheel vormen.

Talpa Network heeft z’n interne creatieve afdelingen, met onder meer Linda.hetbureau en het vorig jaar aangetrokken Brand New Telly, samengevoegd tot ‘het Bureau’. Dat moet onder de vleugels van Talpa Media Solutions zowel mediabureaus en adverteerders als de eigen mediamerken gaan bedienen.  

De samenvoeging is een gevolg van de reorganisatie die Talpa Network sinds de coronacrisis doorvoert. Wouter van der Pauw en Mirjam van Dijk leiden de tak als creatief directeur. Roos Simons (ex-BrandDeli) en Rose Zandvliet zijn concepts & strategy director. Simons behandelt de creatieve vraagstukken van adverteerders en Zandvliet vervult dezelfde rol voor de eigen Talpa Network-merken.

Account management van het Bureau gaat via Talpa Media Solutions.

Advertentie
advertisement

Per 1 september is de nieuwe creatieve hub een feit. Allard Ruyl, ceo Talpa Media Solutions: 'We merken dat de vraag naar creativiteit verandert, adverteerders willen nu meer dan ooit specifieke doelgroepen bereiken met verhalen die impact maken. Daarvoor moet je de kanalen kennen als je broekzak. Tegelijkertijd is er behoefte aan efficiëntie en brede distributie over de verschillende onderdelen.' 

Van der Pauw vult aan: “Binnen het Bureau verenigen we de denkkracht van de gespecialiseerde creatieven die voorheen verspreid zaten door het Talpa Network. Zo hebben we radio-experts, print-kenners, social media strategen, format-ontwikkelaars, digital designers en reclamemakers. Met dit nieuwe multidisciplinaire team kunnen we onze klanten nog beter bedienen.'
 

Anders georganiseerd

Het Bureau is in feite een doorstart van de creatieve afdeling bij Talpa Network. Door de coronacrisis worden verschillende onderdelen anders georganiseerd. Daardoor vertrok chief creative officer Ruud de Langen afgelopen zomer. Ook Arthur Herpel die vorig jaar met Brand New Telly meekwam, ging onlangs weg bij Talpa Network.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie