Veronica scoort beste maand ooit dankzij Champions League

Tottenham Hotspur-Ajax leverde een kijkcijferrecord op van 3,855 miljoen kijkers.

Tottenham Hotspur-Ajax
ANP

Veronica heeft de maand april afgesloten als de beste maand ooit in haar geschiedenis van de tv-zender met een marktaandeel van 13 procent in de doelgroep 20-54 jaar. De cijfers zijn te danken aan de prestaties van Ajax in de Champions League.

Advertentie
advertisement

Kijkcijferrecord

De wedstrijd die gisteravond in Londen werd gespeeld tegen Tottenham Hotspur leverde de zender van Talpa Network een record op van ruim 3,855 miljoen kijkers met een marktaandeel van 63,5 procent (doelgroep 20-54 jaar, exclusief uitgesteld kijken). Hiermee was het de best bekeken Champions League wedstrijd sinds 4 mei 2005 toen PSV tegen AC Milan speelde. Daar keken toen 3,810 miljoen kijkers naar op NPO 3.

Juventus – Ajax was op 16 april goed voor ruim 3,721 miljoen kijkers (inclusief uitgesteld kijken). De nabeschouwing van die wedstrijd in de kwartfinale was met ruim 2,2 miljoen kijkers de best bekeken nabeschouwing sinds 2005 met het hoogste marktaandeel ooit voor een nabeschouwing: 70,4 procent (20-54 jaar exclusief uitgesteld kijken).

'Met de winst van Ajax in de Champions League heeft Veronica haar hoogste marktaandeel ooit behaald', zegt zendermanager Bastiaan van Dalen. 'De combinatie met Veronica Inside op maandag en vrijdag en de sterke voor- en nabeschouwingen hebben miljoenen kijkers opgeleverd.'

Van Dalen verwacht ook veel van de maand mei met de thuiswedstrijd van Ajax tegen de Spurs en de start van Meimaand Filmmaand.

Ziggo

Ziggo zond de wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax gisteren uit op het open net. Dat trok nog eens 278.000 kijkers.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie