Videoland boven de miljoen abonnees, omzet RTL Group daalt

Martkaandeel in Nederland gestegen, advertentieomzet daalt.

RTL Group zag in het eerste kwartaal zijn omzet dalen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 4,2 procent naar 1,4 miljard euro. Dat maakte het concern vanmorgen bekend. Verder wordt uit het rapport duidelijk dat in Nederland het aantal abonnees van videostreamingdienst Videoland blijft stijgen. In de eerste drie maanden van het jaar nam het aantal toe tot ruim 1 miljoen, een stijging van 38 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Wel daalden de totale advertentie-inkomsten, ook in Nederland. RTL Group schat de netto daling in de totale Nederlandse tv-markt in het eerste kwartaal op 3 procent. RTL is daarin marktleider, meer cijfers hier.

Advertentie
advertisement

Stijgend marktaandeel

Het kijkersaandeel van de zenders van RTL Nederland is volgens RTL Group in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 34,5 procent, van dik 31 procent een jaar eerder. Dat is in lijn met cijfers die GroupM eerder meldde. Titels als ‘Married At First Sight’ (1,4 miljoen kijkers), ‘The Voice of Holland’ (2,1 miljoen kijkers), ‘De Verraders’ (2,1 miljoen kijkers), ‘Chantals Beauty Camper’ (1,1 miljoen kijkers) en ‘Lego Masters’ (1,9 miljoen kijkers) bleken de eerste drie maanden een groot succes. Ook GTST heeft de weg omhoog weer gevonden met elke avond rond de miljoen kijkers.

RTL Nederland in de etalage

RTL Group verkent momenteel de mogelijkheden voor een verkoop van verschillende onderdelen, waaronder de Nederlandse en Belgische tak. Topman Thomas Rabe zei daarover: 'Geconfronteerd met de wereldwijde evolutie van de audiovisuele industrie zal RTL Group in de verschillende markten waarin het aanwezig is de mogelijkheden om zijn activiteiten te consolideren bekijken. Dat kan in verschillende vormen zijn.'

Het is onduidelijk of het echt tot een verkoop komt. Geïnteresseerde partijen zouden onder meer DPG Media en Vodafone zijn. Volgens ingewijden zou RTL Nederland zo'n 700 miljoen euro moeten kosten.

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie