Videoland ziet klantenbestand met 40 procent groeien

RTL's video on demand platform groeit in aantal abonnees, maar ook in kijktijd.

Temptation Island
RTL

Volgens een persbericht van RTL steeg het aantal betalende klanten van Videoland groeide in de eerste drie maanden van 2018 fors met 40 procent. Maar cijfers over het precieze aantal klanten geeft RTL nog altijd niet. Naar verluidt zou het mediabedrijf eind vorig jaar rond de 400.000 abonnees hebben. Dat zou dan nu boven de half miljoen gegroeid moeten zijn.

Het is ook niet duidelijk of de deelabonnementen worden meegerekend. De eerste twee weken zijn gratis.

Wel meldt RTL dat het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt in het eerste kwartaal met 44 procent daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Videoland is de nummer 2 in de Nederlandse markt na Netflix.

Langere kijktijd

Per sessie blijken Videoland-abonnees gemiddeld 2,5 uur naar series, films en documentaires te kijken. Dat is een stijging van 30 minuten (2 uur in 2017). 

RTL schrijft de groei onder andere toe aan series als ‘Nieuwe Buren seizoen 3’, ‘The Handmaid’s Tale’ en Temptation Island’, waarvan vanaf juni alleen voor de abonnees een extra seizoen te zien is.

Lucien Brouwer kwam begin dit jaar over van Ziggo om als chief consumer officer een groeistrategie voor Videoland te ontwikkelen. Hij kondigt vandaag een contentsamenwerking met VICE aan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie