Calvin Klein presenteert video-miniserie over hoe je jeans moet stylen

De serie, gepresenteerd door moderedactrice Nell Kalonji, zou antwoord geven op de meest gestelde vragen over jeans op Google.

Calvin Klein presenteert video-miniserie over hoe je jeans moet stylen

Calvin Klein kondigt de lancering aan van CKunfiltered Jeans, dit is een zesdelige videoserie die antwoord moet geven op Europa's meest gezochte vragen op Google over jeans. CK, dat claimt dat denim de kern is van het DNA van het merk, verwacht met de video's het publiek te onderwijzen en zo in staat te stellen zelfverzekerd jeans te dragen.

Advertentie
advertisement
Calvin Klein presenteert video-miniserie over hoe je jeans moet stylen
Calvin Klein presenteert video-miniserie over hoe je jeans moet stylen

Jeans-thema's

In de video's, die gepresenteerd worden door mode-redactrice en styliste Nell Kalonji uit Londen, brengt CK diverse stijlen naar voren aan de hand van zes verschillende thema’s: zomerjeans, mom jeans, boyfriend of baggy jeans, skinny jeans, gekleurde jeans en below-the-knee.

Volgens het fashionbrand zijn de thema's vastgesteld in overleg met Google's creatieve denktank, Google Creative Works, die de top denim-gerelateerde zoekopdrachten uit heel Europa geanalyseerd zou hebben voor CK.

Video: Mom-jeans

CKunfiltered Jeans: What Are Mom Jeans? | Calvin Klein

Overweldigend

Kalonji vindt jeans het meest universele kledingstuk dat voor veel mensen overweldigend kan aanvoelen om de perfecte pasvorm, stof, wassing of snit te vinden. ‘Het was daarom wel een inspirerende ervaring om de meest prangende vragen van mensen over jeans te begrijpen, terwijl ik daarbij mijn eigen stijl -eerlijk en authentiek-, kon uitdrukken aan de hand van de essentiële denim-looks.’

'Eerbetoon aan nostalgie'

Het verhaal in de video's is volgens CK informeel en tegelijkertijd informatief, ‘terwijl Kalonji ondertussen samenwerkt met de modellen en de op maat gemaakte looks van de jeans styled’. Het modemerk noemt de kledingstukken een eerbetoon aan de nostalgie van de jaren '90 met high-rise, boyfriend, baggy en skinny silhouetten.

Zo hebben de vintage-geïnspireerde mom jeans een hoge taille en taps toelopende pijpen, terwijl dad jeans een slouchy, oversized, comfortabele uitstraling hebben. 

Mode-redactrice en styliste Nell Kalonji
Mode-redactrice en styliste Nell Kalonji Calvin Klein

Voorspellingen trends

Het modemerk maakt ook enkele voorspelling voor aankomende trends: ‘Het veelzijdige high-rise rechte silhouet dat beroemd werd in de jaren '80 keert terug met een getailleerd high-rise bovenstuk en rechte pijp die tot de enkel komt. Deze stijlen worden verder aangevuld met een reeks skinny jeans, van relaxed tot superstretch van huidvriendelijke stof, plus zomerklare stijlen in witte, lichtblauwe, grijze, gebleekte en verweerde wassingen.’

Publiek binden

CKunfiltered: Jeans is de tweede editie van de CKunfiltered-serie. De eerste serie was CK Unfiltered: Bra Talk video's, die in de herfst van 2020 uitkwam. Met het project wil Calvin Klein zowel nieuw publiek als bestaande gemeenschappen aan zich binden door middel van ‘creatieve, onverwachte, digitaal gestuurde content die wordt aangedreven door consumentengegevens en -inzichten’.

Lees ook: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie