Iconisch hoedenmerk Borsalino krijgt herkansing

De hoedenmaker werd afgelopen december failliet verklaard, een Zwitserse investeerder ziet nog toekomst voor het merk.

ventdusud / Shutterstock.com

De Italiaanse hoedenmaker Borsalino maakt een doorstart. Het bedrijf dat vorig jaar failliet ging, is overgenomen door de Zwitserse investeerder Phillipe Camperio, melden Italiaanse media.

Het meermaals onderscheiden hoedenmerk kende zijn hoogtijdagen in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Toen werkten er ruim 3 duizend mensen in het bedrijf, die jaarlijks 2 miljoen hoeden produceerden. Een recente merkambassadeur is Pharrell Williams, maar de meest bepalende Borsalino-drager ooit, is waarschijnlijk toch maffiabaas Al Capone.

 

Advertentie

Merkwaarde: 18 miljoen euro

Het bedrijf kampte al geruime tijd met dalende omzetten. In 2015 werd Borsalino ingelijfd door investeringsmaatschappij Haeres Equita. Maar de nieuwe eigenaar lukte het niet het bedrijf winstgevend te maken en in december werd Borsalino door de rechter failliet verklaard.

De Zwitser zou bij de veiling van de activa door de rechtbank 6,4 miljoen euro voor het machinepark, de contracten met werknemers en de rechten op de Borsalino-winkels hebben betaald. Een drievoud - 18 miljoen euro – zou hij aan Haeres Equita hebben betaald voor de merkrechten.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie