Kampeerretail-brand Vrijbuiter is failliet

Komt door de ondergang van Vrijbuiter ook het iconische Nederlandse tentenmerk De Waard in de problemen?

https://www.vrijbuiter.nl/

Kampeerwinkelketen Vrijbuiter is failliet. Het bedrijf is volgens de curatoren ten onder gegaan aan een combinatie van te ambitieuze groeidoelstellingen, langjarige verplichtingen en tegenwind voor de detailhandel in het algemeen.

Kans op doorstart

Al het personeel is ontslag aangezegd, maar zij blijven voorlopig aan het werk om de kansen op een doorstart te vergroten. Alle winkels en de webshop blijven tot nader order open. Bij de curatoren hebben zich inmiddels meerdere geïnteresseerde partijen gemeld.

De Waard tenten
https://dewaardtenten.nl/product/stormvogel-2/

Iconisch tentenmerk

Vrijbuiter bestaat sinds 1985 en is een begrip onder kampeerders. Het bedrijf heeft vier zogenoemde megastores en een winkel die exclusief tenten van De Waard verkoopt.

De Waard is onderdeel van Vrijbuiter. Mocht het niet tot een doorstart komen van Vrijbuiter, zal het iconische Nederlandse tentenmerk mogelijk gered kunnen worden via een separate doorstart. Vier van de genoemde verkooppunten die De Waard op zijn eigen site noemt, zijn Vrijbuiter-winkels.

Het retaillandschap veranderde de laatste jaren flink door de opkomst van webwinkels. Vrijbuiter is niet de enige keten die daar last van had.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie