Premium

Miele is witgoedmerk met hoogste tevredenheidsscore

De Consumentenbond vroeg naar consumententevredenheid in vijf witgoedcategorieën. Miele staat het vaakst bovenaan.

Miele, er is nog altijd geen betere

Hoe tevreden zijn consumenten over de witgoedapparaten die zij gebruiken? En welke merken scoren het best? Die vraag staat centraal in de witgoedenquête die de Consumentenbond hield onder ruim 4 duizend respondenten. Gevraagd werd naar hun tevredenheid over hun wasmachine, wasdroger, vaatwasser, koelkast, stofzuiger en espressomachine. De oordelen gaan niet over een bepaald model, maar over het merk in het algemeen. Er zitten dan ook grote verschillen tussen de apparaten waar uitspraken over worden gedaan. Zo varieert de leeftijd bij de wasmachines bijvoorbeeld van pas gekocht tot meer dan 20 jaar oud.

Advertentie
advertisement

Miele

Hoewel de slogan ‘Miele, er is geen betere’ al jaren niet meer wordt gebruikt, voert het merk de tevredenheidsonderzoek van de Consumentenbond fier aan. Het scoort drie keer een eerste plek (in de categorieën wasmachines, wasdrogers en vaatwassers) en een tweede plek (stofzuigers). En dat ook nog met rapportcijfers om van te dromen, van 8,5 tot 9,4. In de andere twee categorieën is Miele een subtopper.

Bosch en Siemens

Bosch staat drie keer op de (gedeelde) tweede plek (wasmachines, wasdrogers en vaatwassers) en ook Siemens gooit hoge ogen. Dat heeft een gedeelde tweede plek bij de wasmachines en een (gedeelde) derde plek bij wasdrogers, vaatwassers en koelkasten. Miele, Bosch en Siemens zitten hoe dan ook erg dicht bij elkaar. Het laagste cijfer is een 8,0 (Siemens, vaatwassers), het hoogste de al genoemde 9,4 voor de wasmachines van Miele.

Andere categoriewinnaars

Als het op koelkasten aankomt, zijn consumenten het meest tevreden over het merk LG, bij stofzuigers; Numatic. En Jura voert de lijst aan van espressomachines waar consumenten het meest tevreden over zijn.

‘Slecht witgoed wordt niet meer gemaakt’

Het adagium ‘slechte auto’s worden niet meer gemaakt’, lijkt ook voor witgoed te gelden. Onvoldoendes worden door consumenten niet uitgedeeld, het allerlaagste cijfer is een 6,2 voor het merk Etna in de categorie vaatwassers. (Dat merk krijgt ook de laagste tevredenheidswaardering in de categorie koelkasten, 7,1). De gemiddelde rapportcijfers over alle merken komen per categorie niet onder de 7,5 en zijn vaak (ruim) boven de 8,0.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie