Muziekvideoplatform Xite vernieuwt merkidentiteit

De rebranding is ontwikkeld in samenwerking met Wunder en G2K.

Nieuw marketingbeeld
Afbeelding: aangeleverd

Muziekvideoplatform Xite presenteert een nieuwe merkidentiteit. Xite bereikt naar eigen zeggen wereldwijd meer dan honderd miljoen huishoudens en biedt muziekvideo's via lineaire tv, interactieve smart-tv-apps en on-demand streamingdiensten. 

Een rebranding moet Xite 'relevant en onderscheidend' houden 'in het steeds vollere speelveld van on-demand streamingplatforms', zo meldt het bedrijf. Bij de rebranding hoort een nieuwe merkbelofte: See Your Music. Die slaat op de persoonlijke connectie tussen kijkers, artiesten en Xite - volgens Xite essentieel in de merkpositionering.

Wunder en G2K

Voor de rebranding heeft Xite samengewerkt met strategisch bureau Wunder en brand design agency G2K. Het bestaande logo is aangescherpt en er is gekozen voor een nieuwe letter, typografie en kleuren. De nieuwe vormgeving is gebaseerd op de 16:9-tv-verhouding en volgens Xite makkelijk aan te passen naar andere schermformaten en apparaten. Het platform stelt dat het nieuwe ontwerp zich ook makkelijk laat aanpassen op basis van doelgroep, sfeer of genre. 

Alef de Jong, oprichter van Wunder, zegt tegenover Adformatie dat Xite begin 2023 aanklopte voor een rebranding. 'Het was geen creatieve pitch, maar een bureauselectie met meerdere bureaus, waarbij we onze visie op de vraag moesten geven. Het hele traject heeft een paar maanden geduurd.'

Xite is vooral groot in de Verenigde Staten en Canada. In die landen is de rebranding al eerder doorgevoerd. Nu is Nederland aan de beurt, al volgt de lokale volgens De Jong pas later.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie