Premium

PREVIEW Zo rolt Pepsi de nieuwe positionering ‘For the love of it’ vanaf maart in Nederland uit

Eerder deze maand zagen we dat frisdrankmerk Pepsi het roer wereldwijd omgooit, zo ziet de Nederlandse doorvertaling eruit.

For the love of it
Pepsi

Vanaf maart rolt Pepsi ook in Nederland de nieuwe positionering van het merk - samengevat als ‘For the love of it’ - uit in Nederland. Internationaal is er een commercial die sterk doet denken aan de ‘Likkebaardend lekker lessend-commercial’ van Pepsi uit de jaren ’70, maar die commercial in parlando c.q. rap-stijl (‘Lip smackin, fizzy sippin’) wordt in Nederland niet gebruikt. Pepsi deelt nu al een mood video die als preview dient, dit is dus nog niet de definitieve commercial. De lokale Pepsi Max-versie wordt volgens Michiel Otten, senior brand manager beverages bij Pepsico, nog ontwikkeld (bureau: EG+). 'Inclusief energieke rap die perfect aansluit op onze lokale doelgroep'.

Advertentie
advertisement
PEPSI BLACK – COLA EXPRESSION

Suikervrij

Een ander belangrijk verschil met ‘international’ is dat Pepsi uitsluitend adverteert met de suikervrije variant, Pepsi Max (een besluit dat Marieke van Balen bij Pepsico Nederland in 2015 al nam).

Pepsi
With mischief and love Pepsi

Verpakking

Otten zegt dat ‘For the love of it’ niet alleen een nieuwe campagne behelst, maar ook een nieuwe visual identity (zie beeld hieronder).

Behalve op packaging en televisie komt de nieuwe positionering ook in out of home en digital tot leven. Otten: ‘In al onze content zal onze rijke heritage in ‘pop and fizz’ tot een bruisend hoogtepunt komen met als doel deze legacy voort te zetten op een manier die perfect aansluit bij de nieuwe Pepsi MAX generaties.’

Pepsi
Het nieuwe verpakkingsontwerp Pepsi
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

Advertentie