Creatie & Campagnes

De Efteling en EndemolShine produceren online gameshow

Claartje Vogel, redactie | 19 februari 2018, 17:23

Het sprookjespark is helemaal nagebouwd in het spel Minecraft.

Samen met attractiepark de Efteling produceert EndemolShine een mini-toernooi van acht weken waarin vier gamers het tegen elkaar opnemen in op de computer en in het echte leven. De afleveringen zijn te zien op YouTube en draaien om het populaire computerspel Minecraft.

Spin-off
Deze online gameshow heet 'Legends of Gaming presents Masters of Minecraft' en is een spin-off van Youtube-kanaal Legends of Gaming (363.276 abonnees).

Bekijk hieronder de trailer.

In de nieuwe gameshow strijden Harm (HetGames), Link (xLinkTijger), Jeremy en Joost (JoostSpeeltSpellen) elke week in Minecraft tegen elkaar voor punten. Wie na acht weken de hoogste score heeft behaald, wint de titel Master of Minecraft 2018. De strijd vindt plaats in een virtuele Efteling, die volledig op schaal is nagebouwd in Minecraft. Voor de verschillende onderdelen (parkour, build-off, hide&seek en witch wars) zijn speciale mappen gemaakt. Na elke uitzending zijn de mappen beschikbaar voor alle spelers van Minecraft.

Echte challenges
Naast de virtuele strijd, nemen de Masters het ook tegen elkaar op in "real life challenges", die in de Efteling plaatsvinden. Zo gaan ze 's nachts bijvoorbeeld lasergamen in het Sprookjesbos en Minecraft-racen in de droogliggende bak van wildwaterbaan Piraña.

Marketeer Nanneke Schilders van de Efteling: 'Voor de Efteling was gaming nog onbekend terrein, terwijl de doelgroep 6-12 jarigen er dagelijks mee bezig is. Met deze samenwerking komt de jonge doelgroep op een totaal andere manier in aanraking met de Efteling.'

De serie duurt acht weken en begint woensdag 21 februari. Elke woensdag vanaf 16:00 uur is er één aflevering te zien op het YouTube-kanaal van Legends of Gaming en op de zaterdag vanaf 12:00 uur op het YouTube-kanaal van de Efteling.

Over de auteur

Claartje Vogel
Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over Claartje Vogel

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs