Creatie & Campagnes

Greenpeace komt met NIKS voor de Nederlander die alles al heeft

Redactie | 2 november 2017, 7:49

KesselsKramer bedacht het ideale cadeau voor de feestdagen.

Nederland staat steevast in de top van de rijkste landen ter wereld. Het is dus ook niet verrassend dat het antwoord op de vraag ‘wat iemand voor de feestdagen wil hebben’ negen van de tien keer luidt: “niks”. 

Greenpeace vond het tijd om hier een passende oplossing voor te vinden. Samen met KesselsKramer werd daarom voor de feestdagen het ideale cadeau ontwikkeld voor de Nederlander die ‘alles’ al heeft: niks. Oftewel, een fraai vormgegeven doosje waar letterlijk niks inzit.

Symbolisch cadeau
Het is een symbolisch cadeau waarvan de opbrengst als donatie wordt ingezet voor het herstel van een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Vandaag gaat de sociale media- en digital out-of-home campagne van start. Ook is met medewerking van PR bureau Ganbaroo en Sophie Hilbrand een tijdelijke NIKS-winkel geopend in Lil’ Amsterdam op het centraal station.

De productlijn met zeven verschillende soorten niks is verkrijgbaar op greenpeace.nl/niks.

 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Sander

(2 november 2017, 9:20)
Mag wat kosten, karton, transport... Lijkt me allemaal niet al te best voor de natuur :)
Avatar

Maarten

(4 december 2017, 17:49)
@Sander: Je kunt het ook geven zonder de verpakking, dan krijg je alleen een e-mail. Maar zelfs het fysieke pakketje lijkt me met beperkt gewicht en gerecycled karton een stuk minder belastend dan het grootste deel van de andere mogelijke cadeaus.

Gerelateerde items Greenpeace NIKS Kesselskramer

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs