Better.com-directeur 'neemt tijd voor zichzelf' na ophef over massaontslagen via Zoom

De directeur van de Amerikaanse online hypotheekverstrekker ontsloeg in drie minuten 900 medewerkers via een Zoom-meeting.

Afbeelding via Better.com

Vishal Garg, de directeur van de Amerikaanse online hypotheekverstrekker Better.com, neemt 'tijd voor zichzelf' na een week vol PR-blunders. Garg ontsloeg vorige week in een drie minuten durende Zoom-meeting negenhonderd medewerkers en beschuldigde hen ervan maar twee uur per dag te werken en te stelen van collega's. Na de Zoom-meeting werden de computersystemen van de medewerkers geblokkeerd en kregen ze een e-mail waarin stond dat ze per direct gestopt waren. Ze kregen een ontslagpremie ter waarde van twee maandsalarissen, een certificaat, trofee en Better.com-t-shirt. 

Topmensen zijn vertrokken

De absurde gang van zaken bewoog een aantal medewerkers ertoe om de (opgenomen) Zoom-meeting op internet te delen. Het leverde Better.com veel negatieve aandacht op. Drie topmensen met marketing- en communicatiefuncties namen vervolgens zelf ontslag. 

Garg publiceerde in de dagen erna een blogpost waarin hij zijn excuses aanbood voor zijn 'blunder' rondom het massaontslag. Dat leek niet genoeg, want Better.com voelde zich erna genoodzaakt om zijn aanstaande beursgang uit te stellen en een extern bedrijf in te huren om de 'leiderschapskwaliteiten' van het management te onderzoeken. Een advocatenkantoor beraadt zich op een massarechtszaak namens de ontslagen medewerkers.

CFO neemt de leiding over

Alle ontwikkelingen hebben Garg ertoe bewogen om 'tijd voor zichzelf' te nemen, aldus de raad van bestuur. De financieel directeur neemt tijdelijk de functie als ceo waar. Het is de vraag of Garg terugkeert, want vóór deze PR-blunder was hij al omstreden. Er zijn meermaals e-mails en videogesprekken uitgelekt waarin Garg werknemers uitschold. Zij spreken van een 'giftige bedrijfscultuur' omdat Garg regeert door angst te zaaien, schrijft Techcrunch op basis van gesprekken met huidige en vorige werknemers.

Better.com moest negenhonderd werknemers (negen procent van zijn personeelsbestand) ontslaan omdat de hypotheekverstrekker grote verliezen lijdt door de coronapandemie. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie