Campagne Keer Diabetes2 Om wint Amsterdamse Communicatie Prijs

Samenwerking Voeding Leeft en bureau The Terrace levert eerste prijs op.

Juryvoorzitter Rutger de Graaf overhandigt de 'versierselen' voor de award aan het project Keer Diabetes2 Om

Keer Diabetes2 Om heeft de Amsterdamse Communicatie Prijs gewonnen. Uit de acht finalisten koos de jury het project van Door Voeding Leeft en bureau The Terrace als beste. De prijs werd maandagavond uitgereikt in IJver, in het hart van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Keer Diabetes2 Om is een intensieve leefstijlbehandeling voor mensen met diabetes type 2. Na deelname aan het programma gebruikt de helft van de deelnemers minder medicatie én heeft betere bloedwaarden.

Slim ingestoken

De campagne van Keer Diabetes2 richtte zich op de emotionele belofte, namelijk een – nieuw -  leven met veel minder last van klachten. De drijfveren van deelnemers om hun diabetes type-2 ‘om te keren’ stonden daarbij centraal. Waar verlangen ze naar, wat kunnen ze weer als ze niet dagelijks hoeven te dealen met hun diabetes? Acht deelnemers werden daarvoor geportretteerd.

Keer om

De jury vond de campagne slim ingestoken. In taal en beeld werd goed ingespeeld op de doelgroep en een online zelftest was een laagdrempelige manier om de persoonlijke risico’s in  beeld te krijgen. Ook de positieve toon over de gedragsverandering, het design en de timing zorgden dat deze ‘stoere campagne’, in de woorden van de jury, resultaat had.

De zelftest, één van de doelen, is sinds lancering zo’n 600 keer per maand ingevuld. Ook zijn  het aantal aanmeldingen voor het Keer Diabetes2 Om-programma en voor de informatiebijeenkomsten gestegen.

Dampende campagne

Twee andere campagnes dongen in de finale mee om de winst. De verschillen waren miniem. De Vrijheidmaaltijdsoep van Food Cabinet en het Amsterdams 4 en 5 mei Comité wilde gesprekken entameren tussen mensen over vrijheid, uiteraard boven een bord dampende soep.

Het project maakte veel indruk dankzij een geweldige vormgeving die de tijdsgeest van de oorlog wist te vatten. Er werd slim gebruik gemaakt van celebrity endorsement (de recepten van Yvette van Boven en Brandt & Levi), wat ook weer garant stond voor veel publiciteit.

eerlijk zwanger
soepcampagne

Rake, rauwe portretten

Ook de derde finalist Eerlijk Zwanger (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en bureau Richtingmakers) maakte indruk. De campagne wil kwetsbare aanstaande ouders helpen om ook een eventuele schaduwzijde aan iets wat als een roze wolk wordt gezien bespreekbaar te maken.  

Het richt zich dat ze hun zorgen en vragen rond de zwangerschap meer en sneller gaan delen. In hun omgeving, maar ook bij zorgverleners als de verloskundige of de jeugdgezondheidszorg. Dit vanuit het oogpunt en belang van de eerste 1000 levensdagen van een kind. Die zijn cruciaal voor een goede start.

Met rake, soms rauwe, portretten van zwangere stellen werd dit in beeld gebracht. Met weinig budget wisten de campagnemakwers daarmee toch veel mensen te bereiken. 

De jury van de Amsterdamse Communicatie Prijs bestaat dit jaar uit: Rutger de Graaf,  juryvoorzitter en docent UvA, Corien Niezing, Directeur Communicatie & Reputatie Randstadgroep, Jasper Mulder, journalist bij Adformatie en grafisch ontwerper Josta Bischoff van Tulleken.

 

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Davina Claire
Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als je antwoord ja is, raad ik je aan om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance.

NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

✓ Eenvoudige goedkeuring
✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
✓ Geen verborgen kosten
✓ Je wordt door het hele proces begeleid

Hoe toepassen:
Een lening aanvragen bij ons gaat snel en eenvoudig!
Stuur ons uw leningaanvraag via;
E-mail: {noveltyfinances@gmail.com}
Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
Voorwaarden zijn van toepassing.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie