Pieter Omtzigt stuurt revanche-tweet aan criticus die hem ‘karikatuur van voorlichters’ verwijt

In salvo van 5 tweets vraagt het Kamerlid: ‘Is dat de eerlijke open communicatie waar ik een karikatuur van heb gemaakt’

Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer

Pieter Omtzigt schreef anderhalve week geleden dat de hoeveelheid overheidsvoorlichters en communicatieprofessionals ‘uit balans’ is: ‘We hebben een ‘leger’ aan mensen die bezig zijn om de boodschap te verkopen.’

Omtzigt wil het aantal van 800 communicatieprofessionals op de ministeries verlagen met 50 fte’s. Het geld dat daarmee vrijkomt moet naar twee nieuwe, onafhankelijke denktanks gaan, waaronder één voor het belastingen- en toeslagenstelsel.

Het plan van Omtzigt is niet nieuw, eerder deed ook de SP al enige keren zo’n voorstel. De socialisten wilden het aantal overheidsvoorlichters halveren en het vrijgekomen geld ten goede laten komen aan de regionale journalistiek.

Advertentie
advertisement

Spinnen en framen

Vanuit de communicatiewereld klonk er kritiek op het betoog van Omtzigt. Paul Stamsnijder schreef op Adformatie dat diens aanklacht tegen communicatieprofessionals bij de overheid ‘een achterhaalde karikatuur’ is: ‘Communicatie zou vooral bezig zijn met het verpakken van beleid, spinning en framing, het verkrijgen van regie op de beeldvorming en het buitenhouden van journalisten.

Omtzigt heeft zich klaarblijkelijk vastgebeten in de kritiek van Stamsnijder. Toen dinsdag op de site van het CBS (verstopt) stond dat er bij de toeslagenouders 1100 kinderen uit huis zijn geplaatst, richtte het Kamerlid zich in een salvo van vijf tweets tot zijn criticus:

‘Is dat de eerlijke open communicatie waar ik een karikatuur van gemaakt heb met 800 voorlichters?’

Stamsnijder besloot net te doen of de tweet niet tegen hem gericht was en bewoog mee met Omtzigt: 'Helemaal gelijk Pieter', om eraan toe te voegen dat overheidscommunicatieprofessionals 'hier niet trots op zullen zijn. Goed dat je dit agendeert.' 

Het Salvo van Omtzigt: 

 

'Helemaal gelijk Pieter'

 

 

Reacties:

Rob Visser
Ik heb de indruk dat er meer vanuit belangen dan vanuit argumenten wordt gereageerd. Als de stelligheid waarmee het aantal van 800 fte's wordt bestreden en verdedigd geen onderbouwing krijgt, gaat de discussie alsnog de kant op van een karikatuur.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie