Stromae verheft interview met tv-journaal Frankrijk tot pure PR-kunst

Artiest neemt voor 7 miljoen kijkers zingend het interview over met zijn nieuwe song L’Enfer, ofwel: De Hel.

Stromae bij het TF1-journaal

Het Belgische multitalent Stromae weet hoe je een mediaoptreden tot grote hoogte brengt. Afgelopen zondag bereikte hij daarin de absolute top.

In een schijnbaar volkomen normaal tv-interview met het TF1-journaal ‘Le 20 heures’ vertelde de popzanger over zijn afwezigheid van 6 jaar in de popmuziek en zijn nieuwe album Multitude.

Ruim 7 miljoen Fransen zagen het vraaggesprek met de presentatrice Anne-Claire Coudray, dat werd ingeleid door een reportage van twee minuten.

Toen het item ruim 7 minuten onderweg was vroeg de journaliste aan Stromae of de muziek hem helpt zich minder alleen te voelen.

De zanger sloeg zijn ogen kort neer, likte zijn onderlip, en begon te zingen op de pianoklanken die de studio binnenstroomden. Stromae zong een hemelse versie van zijn lied L’Enfer – De Hel - live in het Franse Journaal

L’Enfer is het tweede nummer van Stromae voor zijn nieuwe album Multitude dat in maart 2022 uitkomt.

Voormalig reclameman en Belgisch auteur Guillaume Van der Stighelen waagde zich aan een Nederlandse vertaling van het nummer.

Songtekst L'enfer

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Robin Zuiderveld
Formidable.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie