Domino’s pizza springt op de vegan-trein

Steeds meer fastfoodketens komen met vegetarische en veganistische variaties. Domino’s lanceert drie vegan pizza’s.

Vegan Pizza's
Domino's

Maandag aanstaande komt pizzaketen Domino’s met drie veganistische pizza’s. Het gaat om de ‘Vegan Margarita’, de ‘BBQ Vegan’ en de ‘Spicy Vegan’. De recepturen werden ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). Domino’s noemt de pizza’s ook ‘100% lactosevrij’ (een overbodige belofte als het toch al gaat om een veganistisch product) en ‘100% puur’. Domino’s: ‘Het nieuwe recept alleen nog uit pure ingrediënten.’ Dat was bij de eerdere pizza’s kennelijk niet het geval.

Advertentie

McVegan

De interesse naar vegetarisch – en veganistisch eten neemt toe. Hoewel het leeuwendeel van het fastfoodaanbod nog altijd met vlees is, komen grote ketens voorzichtig aan met alternatieven. Zo hebben zowel McDonald’s, Burger King als Febo een vegetarische burgervariant. McDonald’s beloofde eind vorig jaar ook te komen met de McVegan. Die laat tot dit moment nog op zich wachten.

Tyla Robinson, chef Domino’s pizza, over de zoektocht naar een veganistisch recept: ‘Ons deeg bevatte tot voor kort onder andere weivlokken, die zorgen onder andere voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het standaarddeeg te verbeteren. Dat is gelukt.’

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie