Fairphone lanceert nu ook repareerbare koptelefoon

De modulaire smartphone Fairphone lanceert de Fairbuds XL. ‘Het eerste modulaire audioproduct.’

Fairbuds XL
Fairphone

Het Nederlandse smartphonemerk Fairphone, dat zich met zijn focus op mens en planeet inzet voor duurzame elektronica, lanceert de Fairbuds XL. Dat is een koptelefoon die – net als de smartphone van het merk – modulaire gebouwd is en daardoor veel makkelijker te repareren is dan gangbare personal audio-producten. Onderdelen zijn immers te vervangen met reserveonderdelen.

Fairphone: ‘Door de integratie van Fairtrade-goud in de productieketen en het gebruik van vegan leer en verschillende gerecyclede materialen, zoals plastic en aluminium voor zowel de koptelefoon zelf als het bijgeleverde reisetui, behoren de Fairbuds XL tot de meest duurzaam ontworpen koptelefoons op de markt. Fairphone vult bovendien het loon van de productielijn arbeiders aan tot een leefbaar loon en werkt samen met de leverancier aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van werknemers.’

Koptelefoon
Koptelefoon

Beschikbaarheid van Fairbuds XL

Fairphone-koptelefoons zijn vanaf 11 mei beschikbaar via de website van Fairphone en geselecteerde partners, voor een adviesprijs van 249 euro. De koptelefoon is er in twee varianten: groen gespikkeld en zwart gespikkeld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie