'Bottlegate' op EK: Heineken reageert, Coca-Cola weer hak gezet

UPDATE: Ook de Italiaanse voetballer Manuel Locatelli heeft twee colaflesjes buiten beeld gezet. Heineken moest het eerder al ontgelden.

Weer heeft een voetballer EK-sponsor Coca-Cola een hak gezet tijdens een persconferentie op het EK. Italiaan Manuel Locatelli pakte net als stervoetballer Christiano Ronaldo een flesje water, om de colaflesjes vervolgens opzij te schuiven.

Na de actie van Ronaldo is er ook een flesje Heineken - ook sponsor van het EK - uit beeld verdwenen. De Fransman Paul Pogba zette het flesje alcoholvrije bier dinsdag buiten de spotlights neer. Pogba's actie kwam enkele uren nadat Heineken op Twitter een grap had gemaakt over Ronaldo's voorkeur voor "agua".

De brouwer reageerde lauwtjes op de actie van Pogba. Volgens Heineken iedereen vrij om een keuze te maken als het om drank gaat, meldde de brouwer in een reactie op 'bottlegate' op het EK Voetbal.

Coca-Cola reageerde dinsdag bij monde van voetbalbond UEFA op de actie van Ronaldo en zette nog maar eens zijn assortiment uiteen. 'Coca-Cola biedt een variatie aan drankjes voor verschillende behoeften, die tijdens het toernooi beschikbaar zijn voor spelers', aldus UEFA. 'Dit omvat water, isotonic, sportdranken en sappen, koffie en thee, evenals Coca-Cola.'

Lees ookCristiano Ronaldo nam Coca-Cola bij zijn ontbijt: ‘Ik drink wat ik wil’

De incidenten roepen bij sommigen vragen op over de geschiktheid van bepaalde merken als sponsors van professionele sporten. Tegelijkertijd zijn de acties van de voetballers volgens anderen een gevaar voor de toekomst van sportsponsoring. Ook laat dit de groeiende invloed zien van individuele sporters wier acties een enorm publiek bereiken via sociale media. Alleen Ronaldo heeft al zo'n 299 miljoen volgers op Instagram.

Beleggers lijken zich nog niet heel druk te maken over de acties van de voetballers. Hoewel Coca-Cola last had van een 'suikerdipje van 4 miljard', sloot het aandeel Heineken in Amsterdam bij de koplopers in de AEX-index.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie