iCulture Awards 2014 voor de beste apps van 2014 bekend

Apps van NS, ING en Blendle vallen in de prijzen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

iCulture.nl reikt dit jaar voor de tweede keer de  uit voor de beste, meest vernieuwende en populairste apps van 2014. De redactie testte het afgelopen jaar honderden apps en koos op basis daarvan de App van het Jaar, de Beste Nederlandse App en de Beste Nederlandse Nieuwkomer. Daarnaast waren er aparte prijzen voor categorieën zoals Games, Productiviteit en Gezondheid. Voorafgaand aan de uitreiking organiseerde iCulture een stemronde, waarin lezers konden meebepalen welke apps de publieksprijzen hebben verdiend. Het leverde een indrukwekkende lijst op van de apps die in 2014 echt de beste en populairste waren.

De app Pixelmator (beeldbewerking) werd door de redactie uitgeroepen tot App van het Jaar 2014, terwijl de publieksprijs naar de wachtwoordbeheerapp 1Password ging. Bij de Nederlandse apps werd NS Reisplanner Xtra uitgeroepen tot Beste Nederlandse App 2014. De beste nieuwkomer was Blendle Trending, het initiatief van Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn.

Gonny van der Zwaag (hoofdredacteur iCulture.nl): &;Jaarlijks komen er duizenden nieuwe apps uit, waarvan we de beste en meest opvallende op iCulture bespreken. We installeren en testen die apps ook allemaal zelf. Toch is het goed om aan het einde van het jaar nog eens terug kijken welke apps nou eigenlijk de meeste impact hebben gehad. Met de iCulture Awards laten we zien welke apps je echt op je iPhone en iPad moet hebben. Daarmee helpen we niet alleen onze eigen lezers, maar laten we ook aan de Nederlandse en internationale app-economie zien welke ontwikkelaars zichzelf in 2014 het best op de kaart hebben gezet met vernieuwende apps.&;

App van het Jaar 2014      
1. Pixelmator (beeldbewerking, Photoshop-alternatief)
2. Telegram Messenger (berichtenapp, WhatsApp-alternatief)
3. 1Password (wachtwoorden beheren)

Publieksprijs: 1Password 

Beste Nederlandse App 2014
1. NS Reisplanner Xtra (treinreizen plannen)
2. ING Bankieren (mobiel bankieren)
3. Peerby (spullen uitlenen)

Publieksprijs: ING Bankieren 

Beste Nederlandse Nieuwkomer 2014
1. Blendle Trending (artikelenkiosk)
2. Koken met Aanbiedingen (slimme recepten-app)
3. TimesUpp (tijdplanner voor autoritten)

Publieksprijs: WeTransfer (grote bestanden versturen)

Daarnaast zijn prijzen voor de Beste Belgische app uitgereikt, plus prijzen voor de beste apps in de categorieën Games, Nieuws, Gezondheid, Sociaal, Weer, Reis en Vervoer, Agenda, E-mail, Todo, Productiviteit en Toetsenbord.

De complete uitslag en verantwoording van de iCulture Awards is te lezen.

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie