Erik Wiese vertrekt na 2,5 jaar bij Ace: ‘Ik ga sowieso weer ondernemen’

Wiese was partner en marketingdirecteur van bureaugroep Ace. Er is nog geen opvolger.

Wiese: 'Het lijkt me leuk te investeren in een start-up'

Erik Wiese heeft bureaugroep Ace verlaten. Hij startte in het voorjaar van 2020 als partner van Ace, begin dit jaar kwam daar de functie van 'strategisch marketingdirecteur’ bij. De groep is inmiddels samengebracht in een kantoorpand genaamd Club Ace in de Amsterdamse Houthavens; binnenkort volgt de officiële opening, wat voor Wiese een 'symbolisch afscheid' markeert.

Wiese is tevens oprichter van het Amsterdamse social content-bureau Blauw Gras, dat hij samen met Erjon Tuenter in 2011 begon. Beiden zijn inmiddels uit het bureau gestapt, tegenwoordig staat Wouter Glaser er aan het roer. Blauw Gras was in 2020 het eerste bureau dat zich bij Ace voegde, ook bureaus als Herc, Glasnost en Born05 zijn onderdeel van de groep. Wiese blijft aandeelhouder van Ace.

Clubgedachte

Wiese spreekt over de 'clubgedachte' die hij bij Ace heeft geïmplementeerd. 'Een soort lidmaatschap dat toegang geeft tot producten, services en events. Nu we dit binnen de groep en Club Ace hebben doorvertaald, is het voor mij tijd voor iets nieuws.'

Koffietjes drinken

Het is nog niet precies bekend wat Wiese nu gaat doen. Hij heeft een passie voor sport en entertainment, dus wellicht iets in die hoek, zegt een woordvoerder van Ace. Een opvolger van Wiese bij Ace is er nog niet. Voorlopig worden de marketingactiviteiten ondergebracht in de board, aldus de groep.

Wiese zelf zegt: ‘Ik laat het op me afkomen, het is nu nog een blanco vel. Maar ik ga sowieso weer ondernemen. Verder lijkt het me leuk om te investeren in een start-up of om erover te adviseren. De komende tijd ga ik vooral veel koffietjes drinken.’

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie