In Memoriam Mart Boudestein: aardigste reclameman met de mooiste stem

Mart Boudestein - fotograaf, voormalig partner bij Roorda en bedenker van de beroemde Dirk-tas – is op 6 april overleden.

Foto: Erik Hijweege

Door: Jan Oldenburger

Mart Boudestein was tot 2012 partner bij Roorda en de bedenker van de beroemde Dirk Tas. Hij was een echte klassiek opgeleide artdirector, in de zin dat Mart een alleskunner was. Van het bedenken van mooie campagnes, het ontwerpen van verpakkingen tot en met het maken van flipovers voor paniekerige accountmensen. Na zijn carrière in de reclamewereld bleek dat Mart ook nog eens een zeer goede en veel gevraagde fotograaf was.

Mart was zeer geliefd bij iedereen, in elk bureau waar hij heeft gewerkt droegen collega’s en klanten hem op handen.

Ik heb Mart ontmoet in 1984 bij het toenmalige Ogilvy & Mather Amsterdam waar hij een creatief team vormde met Joeri Bakker. Mart als talent en aardig mens was een extra reden voor mij om in 2004 partner te worden bij Roorda, opgericht door Eugene Roorda, waar Mart, in de woorden van Eugene in zijn boek Kogelharde Spruiten, 'minstens 250 keer op de vroege dinsdagmorgen me vergezelde naar de burelen van Dirk.'

Met zijn mooie stem kon Mart vaak prachtige verhalen vertellen, over het reclamevak, de avonturen met zijn Porsches en over de complexiteit van de wereld. Naar hem te luisteren en naar hem te kijken met die karakteristieke kop en stem was een groot plezier.

Mart was een unieke man die, ondanks het feit dat hij een succesvolle reclameman was, aardig, bescheiden en gewoon lief is gebleven.

Tekst: Jan Oldenburger, namens alle huidige en voormalige partners en medewerkers van Roorda. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie