Trend van de week: krap bij kas? Volg dit IG-account

Opmerkelijke stunt op social waarbij je (veel) geld kunt verdienen.

Instagram

Een opmerkelijk fenomeen verovert Instagram en Tiktok: accounts die anoniem geld weggeven! Hun aanpak? Ze verstoppen geld in steden als Amsterdam, Londen en Antwerpen, filmen het hele proces, en laten gelukkige vinders in actie zien.

Geld vinden!

Een voorbeeld hiervan is Cash Catch, een account beheerd door twee anonieme Nederlandse ondernemers met meer dan 140.000 volgers. De Cash Catch-video's onthullen hoe het duo geld (€50 en €100) verbergt op verschillende locaties, zoals onder banken of achter verkeersborden. Zodra de schat is verstopt, delen ze een video van de omgeving en wachten ze op een verstopplaats tot iemand het geld vindt.

Inspiratie

Het spel begint zodra Cash Catch een nieuwe video plaatst. De eerste volger die de video ziet en snel naar de locatie gaat, wordt beloond met het gevonden geld, wat resulteert in opwindende beelden van de gelukkige zoekers. De inspiratie achter Cash Catch komt voort uit online giveaways, volgens de ondernemers. Met maandelijkse kosten van ongeveer 1.400 euro voor het weggeven van geld, zien ze het als een creatieve manier om vrijheid te omarmen en anderen geluk te brengen. Of zit er meer achter?

Unieke vorm van engagement

In een tijd waarin sociale media trends snel veranderen, biedt Cash Catch een unieke en opwindende vorm van engagement die verder gaat dan traditionele strategieën. Of het voor meer merken haalbaar is om zo vaak en zoveel geld weg te geven, betwijfelen we. Desondanks moedigen we iedereen zeker aan om opvallende stunts op sociale media te bedenken, waarmee ze het sociale landschap opnieuw kunnen verbazen.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie