Trending deze week: Waarom is de nieuwe socialmedia-app BeReal zo populair?

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Op een willekeurig moment uit je dag een spontane foto maken en die delen met je vrienden. BeReal is de nieuwste trending social media app. De makers van de app willen, zoals de naam eigenlijk al zegt, meer echtheid creeren online. Maar hoe werkt de app nou precies en wat kunnen we ervan verwachten? We vertellen je de ins en outs over de nieuwe social-app BeReal!

BeReal stuurt op een random moment uit de dag een notificatie naar jou en je vrienden. Vervolgens moet je binnen twee minuten een foto maken van wat je op dat moment aan het doen bent. De camera maakt tegelijkertijd met zowel je voor- als achter camera een foto. De foto wordt vervolgens gedeeld met je BeReal vrienden, of -als je het aandurft- op de ‘Discovery’ page, waar de hele wereld je post kan aanschouwen. Ben je te laat of deed je meerdere pogingen om een foto te nemen? Dan krijgen je vrienden dit ook te zien. Stiekem screenshotten gaat je ook niet lukken, want ook daar krijgt de originele poster een melding van.

De foto’s die je vrienden die dag hebben gepost krijg je pas te zien wanneer jij jouw BeReal hebt gemaakt. Het verfrissende van de app is de ‘echtheid’ die de makers willen uitstralen. Op social media delen we vaak alleen de mooiste en leukste momenten van ons leven, bij BeReal is dit juist niet het geval. De app staat voor echtheid en dat zie je aan alles terug. Zo kent de app geen filters, likes of volgers. Reageren op de foto’s van je vrienden kan wel, dit gebeurt door de ‘RealMoji’, dan stuur je een foto van je gezichtsuitdrukking als reactie. Doordat je iedere dag een foto plaatst krijgen jij en je vrienden een dagelijkse update uit jullie levens én heb je na verloop van tijd een leuk overzicht van wat je iedere dag hebt gedaan. De app is de laatste maanden erg populair geworden, volgens Apptopia zijn de maandelijkse actieve gebruikers van BeReal tot nu toe met 315% gegroeid. 65% van de downloads hebben tot nu toe in 2022 plaatsgevonden.

 

Bereal

BeReal geeft heel duidelijk aan dat het geen plek is voor influencers “Als je een influencer wil worden, blijf dan gerust op TikTok en Instagram”, schrijven ze in de beschrijving in de Appstore. Wij zijn benieuwd wat de app allemaal gaat brengen.

Dorst & Lesser, gespecialiseerd in de creatie van social media strategieën en content, schrijft wekelijks #trending. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie