Nike trapt EK af met krachtige commercial vol sterspelers

De video kan op sociale media op veel enthousiasme rekenen.

Een still uit de commercial

Nu het EK voetbal is losgebarsten, haakt ook kleding- en schoenenmerk Nike in met een commercial. Het sportmerk trekt een blik wereldspelers open en haalt er legende Ronaldinho bij om de kijker duidelijk te maken dat er in echte profs een madness schuilgaat. En die mag eruit. Nee, moet er zelfs uit. Zeker op eindtoernooien.

There's somethin' wrong with you

In de commercial (bedacht en ontwikkeld door Wieden+Kennedy London) zien we sterspelers Erling Haaland, Vinci Jr. en Kylian Mbappé door de jaren heen trainen om de beste versie van zichzelf te worden. En daar moet je best een beetje mad voor zijn, zo getuige de bizarre rituelen die de voetballers uitvoeren. De commercial wordt - begeleid door het nummer 'There's somethin' wrong with you' alleen maar gekker, tot het moment dat de drie voetballers in een alternatieve wereld belanden waar voormalig wereldspeler Ronaldinho op zijn kop wijze woorden uitspreekt. Terug in de echte wereld zien we de drive van de drie wereldtoppers tot uiting komen op eindtoernooien, waar ze de mooiste doelpunten maken. 

Tekst loopt door onder de video

Viral

Wellicht geholpen door de sterrenstatus van de voetballers en de EK-gekte gaat de video van Nike viral op sociale media. Nike heeft op Instagram in drie dagen al ruim een half miljoen likes ontvangen, op YouTube is de video al bijna 900 duizend keer bekeken en op X (voorheen Twitter) tikt de teller al 3,4 miljoen weergaven aan. Wat opvalt zijn de vele positieve reacties van fans, die onder meer de deelname van hun idolen én de filmachtige sfeer van de commercial prijzen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie