Premium

Erna Schmidt vertrekt (eindelijk) als manager corpcomms bij Talpa, en ander loopbaannieuws

Overlopers, opklimmers, afzwaaiers en binnenkomers. Het carrierenieuws van bureaus, media, communicatie en de digitale wereld.

Ons loopbaan-overzicht. Met een opvallende hoofdredacteur voor NOS Sport, veel bureaunieuws en, om te beginnen, een uitgesteld vertrek.

Erna Schmidt vertrekt als manager corporate communicatie bij Talpa

Erna Schmidt is vertrokken als manager corporate communicatie bij Talpa Network. Dat is flink later dan voorzien, want vorig jaar juli werd haar vertrek al bekendgemaakt. Ze moest alleen nog even de fusie van Talpa Network en RTL Nederland afronden.

Er ging echter veel meer ging er veel meer tijd overheen dan verwacht voordat de Autoriteit Consument en Markt zijn onderzoek afrondde en beslissing over de fusie bekendmaakte. Pas eind januari dit jaar liet de ACM weten dat de fusie tot een te grote machtsconcentratie zou leiden. Begin maart nam het officieel de beslissing geen goedkeuring te verlenen.

Voor Schmidt betekende dit dat zij begin deze week pas haar netwerk kon inlichten dat haar werk voor Talpa Network stopt. 'Met het einde van de fusie houdt mijn rol bij Talpa Network op', mailde zij rond.

Schmidt startte in 1995 bij John de Mol Producties als personal-assistent. In 2020 werd ze benoemd als manager corporate communicatie, een functie die ongeveer een jaar vacant was na het vertrek van Thomas Loudon.

Ze gaat zich nu vooral storten op OrganisationTalent 4U, het bedrijf dat zij 13 jaar geleden oprichtte en bedrijven en organisaties helpt bij professionele support in communicatie, conculting en crisiscomms. 

 

Fotografen Bibian Bingen, Stig De Block en Kwadwo Amfo naar Czar

De drie talentvollen fotografen Bibian Bingen, Stig De Block en Kwadwo Amfo breiden het artistieke rooster van Czar Amsterdam uit met hun repertoire.

Bibian Bingen staat vooral bekend om haar energieke, speelse en uitdagende composities.Met haar documentaire aanpak legt ze spontane, voorbijgaande momenten vast. 
De in België geboren Stig De Block staat als fotograaf en regisseur bekend staat om zijn verhalende aanpak en het gebruik van felle kleuren. Kwadwo Amfo is geboren en getogen in Ghana, en woont nu in Amsterdam. Sociaal commentaar is de basis van zijn werk, variërend van maatschappelijke schoonheidsnormen, identiteitspolitiek, sociale integratie en conformiteit.

 

Olivier Koning vertrekt bij Being There: ‘In de reclame moet alles jong en snel’

Olivier Koning vertrekt bij Being There als managing director en partner. Koning stond sinds 2012 aan het roer van het Amsterdamse reclamebureau, dat hij per 1 april aanstaande verlaat.

Zijn taken worden voorlopig waargenomen door strategy director Robrecht Stoekenbroek. Oprichter Edward Stolze zegt dat Being There met Koning aan boord 'een breder profiel dan alleen een activatiebureau' heeft gekregen. Zo werkt het bureau, opgericht in 2001, met zo'n vijftien mensen voor een breed scala aan klanten als Sire, Unox en RTL Nieuws. Stolze, grappend: 'Hopelijk zien we Olivier ooit nog terug als klant van Being There.'

gardeners
V.l.n.r.: Maira Evers, Nadine Marcar, Nikki de la Rambelje, Pascal van Ham
Jacqueline Smit, Founder at Rockportink. Change Consultant in Media & Marketing and OMNIENT Transformational Leadership Program
Jacqueline Smit, Founder at Rockportink

 

Gardeners stelt Pascal van Ham en Nikki de la Rambelje aan als partner

Pascal van Ham en Nikki de la Rambelje zijn aangesteld als de nieuwe partners van creatief communicatiebureau Gardeners. Zij zijn al langer bij het bureau werkzaam als respectievelijk strategy director en creative director. Samen met de andere partners Nadine Marcar (business director) en Maira Evers (managing director en oprichter) vormden ze al langer het managementteam van het bureau. 


Jacqueline Smit wordt interim-hoofdredacteur van NOS Sport

Jacqueline Smit is benoemd tot interim-hoofdredacteur van NOS Sport. Dat meldde de NOS donderdag. De hoofdredactie van NOS Sport trad eerder deze maand af vanwege de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer in de afgelopen twintig jaar.

De interim-hoofdredacteur blijft aan tot een nieuwe hoofdredacteur is geworven. De directie van de NOS is de procedure voor het vinden van een nieuwe hoofdredacteur gestart, laat de omroep weten.

 

Michiel van der Ven gaat Frisk Agency leiden

Michiel van der Ven, sinds begin 2021 werkzaam voor Morgenfrisk, krijgt de dagelijkse leiding over Frisk Agency. Dit nieuwe digitale marketingbureau richt zich specifiek op de MKB-sector. Frisk Agency is een zusterbureau van Morgenfrisk, dat drie jaar geleden is opgericht door Nathalie Peters en Marc Gooijer. Zij starten met Frisk Agency een tweede label vanwege 'toenemende vraag van bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf naar begeleiding bij hun digitale transformatie.' 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie