Premium

Alain van der Horst naar Dierenbescherming, Sven Huberts klimt door bij Dentsu, en ander loopbaannieuws

Overlopers, opklimmers, afzwaaiers en binnenkomers. Het carrièrenieuws in creatie, communicatie, media, marketing en de digitale wereld.

V.l.n.r., boven: Demi Zoet, Bradley van Beek en Daan Lameijer, Alain van der Horst. Onder: Sven Huberts, Allard Berends, Ariëtte Belgraver, Masood Talha en Jelle Plass

De week is nog maar net op stoom en het vertrek van twee bureaubazen is al een feit.

Joris Kuijpers verlaat The Family na ‘verschil van inzicht’ met de anderen in het bureau. Hij neemt het G-Star-account mee.

Bij Ambassadors gaat kwam na een jaar een einde aan het avontuur van Sanne Tolsma, wegens een ‘te grote overhead’ van het bureau.

Er was ook beweging de andere kant op. Erik van Engelen treedt aan als interim-ceo van DDB, terwijl bij Crocodile Agency Sophia Heemskerk is gestart als managing director en Pepijn van de Pol als strategy director.

Alain van der Horst
Alain van der Horst
Dentsu Lab
Sven Huberts (l) en Naoki Tanaka Afbeelding: Dentsu

Alain van der Horst naar Dierenbescherming

Alain van der Horst is begonnen als Teamleider Pers bij de Dierenbescherming. Hij werkte hiervoor kort als zelfstandige – 9 maanden – en was daarvoor zes jaar verbonden aan het van Gogh Museum, eerst als hoofd persvoorlichting en later als hoofd corporate communicatie en pr. Ook werkte hij als head of press bij Greenpeace en eerder in journalistieke functies bij De Pers 

Sven Huberts klimt door bij Dentsu

Sven Huberts is weer een stapje hoger geklommen in de hierarchie van het Dentsu-concern. Hij is benoemd tot president, global innovation & experience van Dentsu, en daarnaast als president van Dentsu Lab, de 'innovatiepropositie' van de bureaugroep, die voet zet buiten Japan. Nog dit jaar moeten er zogeheten labs komen in Amsterdam, Londen, Warschau, Mumbai en Bengaluru.

De afgelopen twee jaar werkte Huberts als president Emea en de jaren daarvoor als  global head of innovation & design van Dentsu

Allard Berends weg bij Omroep Flevoland

Allard Berends heeft zijn afscheid als hoofdredacteur en directeur bij Omroep Flevoland bekend gemaakt. Hij laat in een interview met De Stentor weten de intensiteit van het beroep hem parten ging spelen en de digitalisering hem soms tegenstond, zoals de dominantie van data in de journalistiek.

Berends: ‘Ik moest beslissen over hoeveel tijd we aan Instagram en TikTok moeten besteden. Dat zijn ingewikkelde vragen. Is daar misschien geen betere leiding in, vroeg ik mij af.’

Berends vertrekt volgens De Stentor per 1 januari 2025. Wie hem opvolgt is nog niet bekend.

Masood Talha en Jelle Plass van iO
Masood Talha en Jelle Plass van iO
Demi Zoet, Daan Lameijer en Bradley van Beek
Demi Zoet, Daan Lameijer en Bradley van Beek

Ariëtte Belgraver wordt teamleider communicatie Pijnacker-Nootdorp

Ariëtte Belgraver wordt de nieuwe teamleider communicatie bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ze begint op 1 juli. Belgraver keert daarmee terug naar het lokale bestuur. De afgelopen vijf jaar werkte ze voor de Inspectie Veiligheid Defensie, daarvoor was ze

een kleine 12 jaar als senior communicatieadviseur en woordvoerder werkzaam bij de gemeente Gouda.

Dubbele strategische versterking voor iO 

De strategische teams van iO zijn net met twee ervaren strategen versterkt: Masood Talha en Jelle Plass.

Masood Talha richt zich op de ontwikkeling van producten, platformen en diensten. Hij werkte eerder voor agentschappen als Bothrs en November Five.
Digital-productdesigner en AI-expert Jelle Plass zal zich onder meer verdiepen in de inzet van artificiële intelligentie. Hij werkte onder meer voor Dept, Bothrs en Emakina Nederland en België.

Van Hulzen trekt drie talenten aan

Om aan de groeiende vraag van klanten te kunnen voldoen heeft Van Hulzen Communicatie zijn team versterkt met drie nieuwe collega’s. 

Demi Zoet is als communicatieadviseur gestart. Ze gaat staan de slag met de vraagstukken van klanten voor strategisch advies. Daarnaast zijn grafisch vormgever Bradley van Beek en tekstschrijver Daan Lameijer aan het team van Van Hulzen toegevoegd. Dit telt nu 20 medewerkers.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie