'Twitters bureau- en salesmedewerkers verlaten het bedrijf door overnamesoap'

Nu Twitter een juridische strijd aangaat met Elon Musk over een gedwongen overname, zeggen steeds meer medewerkers hun baan op.

Musk limiteert Tweets lezen

Code rood voor Twitter. Zo noemt Daniel Ives, technologie-analist en managing director van Wedbush Securities, de urgentie voor Twitter om zijn medewerkers binnenboord te houden. Hij zegt in gesprek met Business Insider dat Twitter-personeel massaal ontslag kan nemen nu het bedrijf de juridische strijd aangaat met Elon Musk. 

De miljardair wilde Twitter kopen voor 44 miljard dollar maar ziet daar toch van af omdat het bedrijf hem onduidelijke gegevens zou verstrekken over de hoeveelheid nepaccounts op het platform. Twitter stapt naar de rechter om de overname door Musk af te dwingen. Vaktitel AdAge schrijft op basis van anonieme bronnen dat sommige bureau- en salesmedewerkers van Twitter al vertrokken zijn.

Personeel wil soap mijden

Personeel dat zijn baan bij Twitter heeft opgezegd, wil een juridische soap tussen het socialmediabedrijf en de excentrieke miljardair Musk voor zijn. Met name omdat de juridische strijd kan afleiden van het dagelijkse werk en Twitter imagoschade kan opleveren, schrijft AdAge. Zo zegt een top agency executive tegen de vaktitel dat hij al 'aardig wat' Twitter-medewerkers met commerciële functies zag overstappen naar andere bedrijven. Ook andere bureaus en marketeers vertellen AdAge dat contacten bij Twitter vertrokken zijn. 

Ze kunnen makkelijk werk vinden bij andere tech- of marketingbedrijven, stellen de media. 

Lees het laatste nieuws over Twitter

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie