Speciaal boodschappenuurtje voor ouderen bij Albert Heijn 

Extra maatregel om kwetsbare groep te beschermen in verband met coronavirus

'Ouderenuurtje' bij Albert Heijn
Albert Heijn ouderenuurtje

Vanaf maandag 23 maart geeft Albert Heijn speciaal winkeltoegang aan ouderen (70+). Op werkdagen van maandag tot en met vrijdag kunnen zij tussen 7:00 en 8:00 uur 's ochtends terecht in alle winkels van Albert Heijn voordat deze opengaan voor andere klanten. 

Met het invoeren van deze maatregel wil Albert Heijn dat iedereen prettig en veilig boodschappen kan blijven doen, aldus de supermarktketen. De Zaanse grootgrutter vraag begrip en medewerking van haar andere klanten voor dit besluit en roept hen op om op rond andere tijden boodschappen te doen. 

Albert Heijn nam al verschillende maatregelen om te zorgen dat Nederland om de risico’s op besmetting te verminderen tijdens het boodschappen doen, in het belang van klanten en medewerkers. Eind vorige week riep de supermarktketen klanten op zo veel mogelijk handscanners te gebruiken en bij zelfscankassa's af te rekenen. Ook vroeg het bedrijf alleen nog maar met pinpas en mobiele telefoons te betalen.

Advertentie
advertisement

Afstand houden

Vanaf deze week is het bedrijf bezig om de kassa's en servicebalies van alle supermarkten te voorzien van plexiglas scheidingswanden, om te zorgen voor een meer afgeschermde werkplek voor caissières en een minder risicovolle winkelomgeving voor klanten.

Ook vraagt Albert Heijn klanten, in navolging van Ruttes oproep om bij de kassa's minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar te houden, dit is ook in lijn met het advies van het RIVM. Daarvoor brengt de supermarktketen op dit moment bij iedere kassa afstandsstrepen op de vloer aan.

Medewerkers ruimte geven

Albert Heijn doet bovendien een dringend beroep op klanten om ook minimaal anderhalve meter afstand te houden tot vakkenvullers en overige medewerkers. Albert Heijn heeft 85.000 medewerkers in bijna 1.000 winkels.De supermarkt  vraagt iedereen om medewerkers de ruimte te geven om veilig te kunnen werken.

Bron: Albert Heijn

 

Lees meer over de gevolgen van het coronavrius in het coronadossier van Adformatie.

Advertentie