H&M heropent fysieke winkels, maar neemt strenge maatregelen

Op 11 mei verwacht H&M de klant weer te kunnen verwelkomen in alle filialen.

123RF

H&M heropent vanaf vandaag een groot deel van de fysieke winkels in Nederland. In de komende dagen zullen meer winkels worden geopend. Op 11 mei verwacht H&M de klant weer te kunnen verwelkomen in alle filialen, laat het modehuis weten.

De heropening gebeurt gefaseerd, de winkels zijn voorlopig geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op de website van H&M is te vinden welke winkels geopend zijn.  'De gezondheid en veiligheid van H&M’s werknemers en klanten heeft de hoogste prioriteit en daarom zijn verschillende maatregelen getroffen', meldt het concern. Klanten worden opgeroepen om zoveel mogelijk alleen te komen en in de winkel te de richtlijnen en adviezen van het RIVM op te volgen.

'Hoewel H&M verheugd is weer te zullen openen, blijft het zich terdege bewust van de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die het als grote retailer heeft. Ook na opening blijft H&M de situatie nauwlettend monitoren en evalueren, en waar nodig aanpassingen of wijzigingen doorvoeren', lat een woordvoerder weten.

Ook IKEA en Decathlon weer open

IKEA ging de H&M al voor. Ook daar werden verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van personeel en winkelend publiek te garanderen. Zo is maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk welkom in de filialen. Winkelen is daarnaast toegestaan met maximaal twee personen tegelijk.

De IKEA-winkels sloten vanwege het coronavirus op eigen initiatief op 17 maart de deuren om de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten te verzekeren. Sindsdien ziet IKEA dat mensen steeds meer wennen aan de 1,5 metereconomie. In de zes weken dat de winkels dicht waren, werd er volgens het bedrijf achter de schermen gewerkt aan het veilig en verantwoord openen van de winkels.

Winkelen is nu toegestaan met maximaal twee personen tegelijk. Daarnaast wordt het aantal komende en vertrekkend bezoekers nauwlettend in de gaten gehouden. Maar een beperkt aantal bezoekers is tegelijk welkom in de filialen. Per klant houdt het van huis uit Zweedse bedrijf 30 vierkante meter aan.

Naast IKEA openden ook andere ketens al hun deuren, zoals de Decathlon. Sinds 20 april zijn 10 filialen van de C&A open. Ook WE Fashion heeft een aantal winkels heropend. Kledingketen Zara is helemaal geopend, net als Van Haren, Bever, Bristol en Suitsupply.

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie