Trending deze week: nog geen X? Dat wordt dan betalen!

Nieuwe X- gebruikers gaan één dollar betalen voor apptoegang.

Elon Musk

Opnieuw een verrassende zet van Elon Musk, but what’s new?! Deze week heeft de baas van X (voorheen Twitter) aangekondigd dat nieuwe gebruikers van zijn social mediaplatform een jaarlijkse vergoeding van één dollar moeten betalen om de app te kunnen gebruiken. Deze opvallende maatregel is bedoeld om de groei van bot- en spamaccounts op het platform te verminderen.

Slimme zet of ondergang?

Eindelijk, geen irritante spambots meer! Volgens de financiële drempel zou volgens Elon Musk dit een perfecte manier zijn om bot- en spamaccounts van zijn social platform X te weren. Dit omdat ze zouden moeten betalen voor elk aangemaakt account. Nu wordt dit idee werkelijkheid, aangezien X begint met een live test in Nieuw-Zeeland en de Filipijnen. Nieuwe, niet-geverifieerde accounts in deze regio's moeten één dollar betalen om toegang te krijgen tot de volledige functionaliteiten van de app. Is dat een slimme zet die gebruikers juist aantrekt, of zullen steeds meer gebruikers het platform hierdoor verlaten?

Veel vraagtekens

We beschouwen dit als een gedurfde zet om bot- en spamaccounts op het platform te verminderen, maar er zijn nog veel vraagtekens. Voor marketeers en merken betekent dit potentieel meer echte interacties met echte gebruikers, hoewel het risico bestaat dat het aantal gebruikers afneemt vanwege de toegangsdrempel. Maar als dit succesvol blijkt te zijn, zullen veel andere sociale kanalen mogelijk volgen. Zal dit, ondanks dat we wellicht moeten betalen voor het gebruik van social, het einde betekenen van bot- en spamaccounts betekenen? Of zullen zij nieuwe manieren vinden om de social mediaplatformen binnen te dringen?

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie