Premium

Google drijft spot met Apple én zichzelf in campagnevideo voor nieuwe telefoon

In de commercial voor Pixel 5a komt techgigant superlatieven tekort om de 'weergaloze' 3,5mm-poort te duiden.

Google parodieert Apple in commercial over 'perfect ronde' Jack-poort
Google

Google hypt in een campagne voor zijn nieuwe Pixel 5A-telefoon de alledaagse mini-jackplug als een wonder van techniek. 

In de Youtube-video The Circle Comes Full Circle parodieert de techgigant de video’s van Apple's voormalige leadontwerper, Jony Ive. Hij prees de nieuwe Apple-producten aan met zijn Britse accent en hyperbolische taalgebruik. Vooral zijn uitspraak van het woord aluminium hield de gemoederen bezig.

Google presenteert in zijn video van twee minuten eveneens een Brits sprekende voiceover, die in dit geval superlatieven te kort komt om de briljante 3,5 mm-poort in de telefoon te duiden.

‘Understatement, maar kijk..’

‘Dit perfect symmetrische en technologische wonder een Jack-plug noemen’, is volgens Google’s videobeschrijving een 'understatement': ‘Hoewel het dat technisch gezien wel is, dus kijk: de Jackplug-aansluiting op de Google Pixel 5a met 5G’. 

Google parodieert Apple in commercial over 'perfect ronde' Jackplug
Google parodieert Apple in commercial over 'perfect ronde' Jackplug Google

Niet baanbrekend

Google gebruikt het pretentieuze vocabulaire om met humor een telefoon aan te prijzen die technologisch gezien niet echt iets baanbrekends in zich heeft, behalve dan die volmaakt ronde Jackplug die 'gesmeed en gefreesd is uit het meest hoogwaardige koper en ijzer’. 

'Bevredigend gevoel'

Ten opzichte van veel concurrerende merken, waaronder Apple, dat de Jackplug al jaren geleden vaarwel zei, is de 'volmaakt ronde poort' toch uniek te noemen.

De voiceover in de commercial refereert nog aan het ‘bevredigende gevoel van ‘de click’ bij het aansluiten van een driepolige-stekker die de weg opent naar ‘een prachtige spraak en audiodimensie’. 

De Youtube-commercial over de Pixel 5A

The Circle Comes Full Circle, with the new Google Pixel 5a with 5G

Productpresentaties Jony Ive voor Apple

Apple-video's van Jony Ive

In Memoriam

Daar bevrediging toch nog steeds de moordenaar van het verlangen is, zo is de Jackpoort naar alle waarschijnlijk ook niet meer terug te vinden in de toekomstige modellen van de Pixel-telefoon.

Dan is de cirkel rond en was dit eigenlijk alvast het in memoriam.

Lees ook: 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie