Apple presenteert gezichtsmasker in strijd tegen Covid-19

Techgigant wil voor einde van deze week 1 miljoen ‘design’ -maskers verschepen.

Apple ontwikkelt gezichtsmaskers - Tim Cook

Tim Cook, ceo van Apple, presenteerde dit weekend een nieuw Apple-product: een gezichtsmasker dat gezondheidsmedewerkers moet beschermen tegen het coronavirus. Cook zegt dat de eerste miljoen maskers tegen het einde van deze week verscheept worden. Eerder doneerde Apple al 20 miljoen mondkapjes.

Het einde van van de strijd tegen Covid-19 lijkt nog niet in zicht. Duidelijk is dat er op veel plaatsen te weinig persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor gezondheidsmedewerkers. Er is een tekort aan mondkapjes, handschoenen en gezichtsmaskers.

Overheden van over de hele wereld zijn bezig om voorraden op te kopen of producten te bestellen. Zelfs organisaties als Prada en Lamborghini hebben zich inmiddels toegelegd op de productie van mondkapjes.

En ook Apple dus, waar het designteam, de engineers en de afdeling operations hebben samengewerkt om een transparant plastic gezichtsmasker te ontwerpen, een efficiënte verpakking te ontwikkelen en de aankomende distributie op orde te krijgen. 

Een miljoen per week

Cook vertelt in de video dat het ontwerp van het masker plat is waardoor er 100 tegelijk in een doos passen. Verder stelt de topman van Apple dat het masker eenvoudig in elkaar te zetten is.

Vanaf deze week moeten er elke week een miljoen worden verscheept naar plaatsen waar de maskers het meest nodig zijn, allereerst in de Verenigde Staten.

Een andere techgigant, Amazon, heeft ondertussen te kennen gegeven dat het particulieren gaat verbieden nog mondkapjes te kopen op het online platform.

Lees meer over de gevolgen  en verschillende campagnes ten tijde van de coronapandemie in het coronadossier.

Volg ons liveblog en lees wat de impact van de coronacrisis is op jouw vakgebied.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie