Mondkapje wordt mode-item: tien opvallende exemplaren

Nu het dragen van mondkapjes binnenkort verplicht wordt in het ov, springen ondernemers gretig in op de nieuwe markt. Wat is er te koop?

Nu het dragen van mondkapjes ook in Nederland langzaam maar zeker raakt ingeburgerd, springen ondernemers daar gretig op in. Bedrijfjes die mondkapjes aanbieden schieten als paddenstoelen uit de grond. Het mondkapje verandert daardoor langzaam maar zeker van een medisch product in een gewild mode-item.  'Modemaskers kunnen concurreren met sneakers', kopt dit modeplatform. Sommige merken denken daarmee twijfelaars over de streep te kunnen trekken. De prijzen verschillen van 5 tot 90 euro. Wat is er allemaal te koop?

Luxe van Wolford

Het Oostenrijkse bedrijf Wolford staat bekend om zijn naadloze producten, zoals panty's en lingerie. Ook het gezichtsmasker ziet eruit om door een ringetje te halen. Een perfecte pasvorm, een luxe afwerking en hoogwaardige materialen.

Wolford

Italiaans masker van Off-White

Het Milanese modemerk Off-White spint garen bij het verplichten van mondkapjes. Het merk staat voor het derde kwartaal op rij bovenaan in de lijst van populaire modemerken voor mannen. Hun paradepaardje? Het Arrow Logo Mask. Kosten: 95 dollar. 

Fashion

Masker verbergt medisch mondkapje

Het bedrijf Evercover, dat normaal gesproken covers maakt voor over een fiets- of skihelm, is overgestapt naar het maken van mondmaskers die over een medisch mondkapje gedragen kunnen worden. De bedoeling is dat zorgmedewerkers, maar ook agenten, er op die manier menselijker uitzien. Ook degenen die zich ongemakkelijk voelen bij het dragen van een normaal mondkapje, kunnen met de cover over de drempel worden geholpen. Kosten: 10 euro.

Evercover

Face ID masker

Het dragen van een mondkapje zorgt voor een klein ongemak: de gezichtsherkenning bij smartphones werkt vaak niet meer, waardoor de ontgrendeling van een telefoon via de ouderwetse pincode of vingerafdrukscan moet. Door een gedeelte van je gezicht op een mondkapje te printen, maakt kunstenaar Danielle Baskin het mogelijk je telefoon te ontgrendelen via gezichtsherkenning. Kosten: zo'n 40 euro.

masker

Mondkapje dat zichzelf desinfecteert

Omdat een mondkapje ook het gevaar met zich meebrengt dat mensen juist vaker hun gezicht aanraken en de kans op besmetting daarmee vergroten, zijn er ook mondmaskers in de maak die zichzelf steriliseren. Het Guardian G Volt-masker werkt met een zogenaamde grafeenlaag: het platste laagje dat er bestaat, gemaakt van koolstof. Met de accu is de speciale sterilisatieoptie te activeren. Het masker is nog niet op de markt; er wordt nog onderzocht of het slimme masker echt werkt. Kosten: nog niet bekend.

G-Volt

Pijnloze oren, elastiek om het hoofd

Omdat de meeste mondkapjes worden bevestigd met twee lussen achter de oren, wat na verloop van tijd snijlijnen veroorzaakt, oordeelde tech-fashion-designer Melanie Brown dat dat ook anders kon. Dit Amsterdamse mondkapje van ByBrown tailoring spaart de oren: het gezichtsmasker wordt met een elastiek om het hoofd bevestigd en heeft een verwisselbaar en wasbaar HEPA-filter. Voor ieder verkocht masker wordt een exemplaar gedoneerd. Kosten: 20 euro.

ByBrown

The Fashion Filter wil mondkapje uit verdomhoekje halen

Online winkel The Fashion Filter wil dat het dragen van een gezichtsmasker sociaal geaccepteerd wordt. Het Eindhovense initiatief is gelinkt aan de TU/e. De webshop biedt allerlei designs aan om het mondkapje uit het verdomhoekje te halen. De winkel verkoopt mondmaskers met een kleurverloop, een strakzwarte of grafische print en een kunstzinnige. De maskers zijn verkrijgbaar in drie maten. Kosten: 35 euro.

Masker

VR-masker van Oculus

VR-bedrijf Oculus werkt aan een gezichtsmasker met LED-lampjes die korte animaties laten zien, die voorbijgangers er aan herinneren om op gepaste afstand te blijven. Het masker is vooral cosmetisch en belooft de drager niet dat hij/zij tegen het virus wordt beschermd. Een volle batterij houdt het maximaal vier uur vol - lang genoeg om een boodschap te doen en een social distanced wandeling te maken. Kosten: niet bekend.

 

Led

Voor ieder wat wils bij Vogmask

Het Amerikaanse Vogmask was zijn tijd ver vooruit. Al sinds 2011 biedt het bedrijf mondkapjes aan. Geen wonder dus, dat ze inmiddels een enorm aanbod hebben. Van bloemetjes tot maskers die zo uit de Matrix-films lijken te komen: Vogmask heeft voor ieder wat wils. Kosten: vanaf 30 euro.

vogmask

Denim van G-Star

Ook het Nederlandse modemerk G-Star RAW is begonnen met het ontwikkelen van modieuze gezichtsmaskers. De beschermende maskers zijn gemaakt van denim, wasbaar en voldoen aan de vereiste veiligheidsvoorschriften. Kosten: 5 stuks voor 50 euro.

G-star

Dit artikel kwam tot stand dankzij Bright.nl.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Erna Lammers
En dan zijn er nog de handgemaakte maskers van jong design talent Jeffrey Heiligers met hele coole prints. Zeer comfotabel en heel betaalbaar met prijzen vanaf 9,95 euro. #supportyourlocals

https://mondkapjes-cadeau.myshopify.com/collections/limited-editions?sort_by=manual
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie