Shoppen doe je straks in augmented reality

Alles Augmented #4 ūüĒ•Tweewekelijks het laatste augmented reality nieuws. Met deze week: shoppen via AR in de browser en Angry Birds in AR.

AR Shopify
AR Shopify

Nieuwe AR features in Apple iOS12, zoals shoppen via AR in de browser

iOS12 van Apple is uit. Er zitten veel nieuwe AR features in, zoals shoppen via AR in de browser. Shopify heeft een oplossing ontwikkeld waarmee retailers tegen betaling hun producten in 3D kunnen presenteren. Klanten van webshops kunnen via AR Quick Look producten bekijken voordat ze die kopen. Andere aankondigingen van Apple: Er komt een nieuwe AR meet-app, verbeterde face tracking wordt beter herkenning van  3D objecten, AR-games spelen met meer mensen; en content die je plaatst blijft zichtbaar voor anderen. Lees over alle nieuwe iOS12 AR features.

Advertentie
advertisement
AR Shopify

Augmented reality zonder app

De grootste drempel voor het gebruiken van mobiele AR is dat je hiervoor vaak eerst een app moet downloaden. Gelukkig komen er steeds meer mogelijkheden om AR ook op het web aan te  bieden. Dat kan bijvoorbeeld in Safari met AR Quick Look, Chrome experimenteert er eveneens mee en Firefox heeft onlangs een XR browser gelanceerd. Tenslotte maakt 8th Wall het mogelijk om AR via het web toe te passen. Tof is dat dit 'browser overstijgend' is. Je kan het ook mobiel uitproberen.

8th Wall web AR

Meten met augmented reality: eBay, KLM en Kayak

Behalve voor storytelling wordt Augmented Reality vaak gebruikt als hulpmiddel om objecten op te meten. Daar zijn ondertussen al vele varianten van. Zoals eBay dat een app heeft om te kijken welk formaat postpakket je nodig hebt. KLM lanceerde onlangs een soortgelijke app om te checken of jouw handbagage de juiste afmetingen heeft. Plaats een virtuele koffer op jouw koffer en zie of het past. Ook reis-app Kayak gebruikt AR om de afmetingen van handbagage te scannen. Superhandig.

Developers gaan los met de nieuwe Magic Leap

De Magic Leap is alweer even uit en developers experimenteren er op los. Zie deze toffe demo waarbij de multiplayer modus wordt getest met een potje gezamenlijk boogschieten. Of de demo van Lucas Rizotto waarin je ziet hoe je foto’s kan schieten door een kader te maken van je vingers. En laten we vooral niet de trailer van Angry Birds vergeten. Hallo, Angry Birds in augmented reality in de woonkamer.

Reisinformatie via een heads-up display op je autoruit

WayRay ontwikkelt een techniek die holografische, reis-gerelateerde content projecteert op de voorruit van je auto. Het bedrijf heeft in een nieuwe investeringsronde 80 miljoen dollar opgehaald met Porsche één van de grote investeerders. WayRay gaat dan ook samen met Porsche starten met een pilot.

Lees ook eerdere 'Alles Augmented' posts of schrijf je in voor mijn tweewekelijkse AR nieuwsbrief.

WayRay
WayRay WayRay

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie