Google presenteert AI-functies voor Gmail en creatieve software

De verbeteringen komen 'later dit jaar' naar gebruikers van de Google-software.

Afbeelding: Google

Google presenteert een serie softwarevernieuwingen voor zijn Workspace-diensten die leunen op kunstmatige intelligentie. De verbeteringen maken het onder andere mogelijk om e-mails te schrijven in Gmail, teksten op te stellen in Docs en content te genereren in Slides.

Volgens Google komen de softwarevernieuwingen 'later dit jaar' beschikbaar voor gratis en betalende gebruikers. De techreus durft nog geen concreet moment te noemen. Een kleine groep Amerikaanse testers mag de AI-functies al eerder uitproberen, onder andere om feedback te geven. 

Vacaturetekst laten schrijven

Google wil zijn Workspace-diensten, waar Gmail, Docs, Slides en meer programma's onder vallen, slimmer maken met AI-functies. Zo deelt het bedrijf een voorbeeld waarin de gebruiker in Docs de prompt (opdracht) intypt om Docs een vacaturetekst te laten schrijven voor een salesmedewerker. Die tekst verschijnt enkele seconden later in beeld, waarna de gebruiker indien gewenst aanpassingen kan doorvoeren en een definitieve vacaturetekst heeft.

Het presentatieprogramma Slides kan op zijn beurt zelf afbeeldingen, video en audio genereren die bij passen bij de presentatie van de gebruiker. Ook in dit voorbeeld geldt dat de gebruiker aanpassingen kan doorvoeren. Een derde voorbeeld betreft Gmail, dat wat bullet points op verzoek omzet tot een volwaardige e-mail. De gebruiker bepaalt de schrijfstijl (wat losser of formeel) en kan de opgestelde e-mail aanpassen voor het versturen. 

Een lijst met meer vernieuwingen en bijbehorende voorbeelden is te vinden in een blogpost van Google. Onderstaande video geeft ook uitleg. (Tekst loopt door onder de video).

 

Geen OpenAI-software

De kunstmatige intelligentie die de functies aandrijft, is door Google zelf ontwikkeld en betreft dus geen GPT-software van OpenAI.

OpenAI is al weken veel in het nieuws omdat zijn GPT-software zoals ChatGPT door grote bedrijven gebruikt wordt om eigen diensten te verbeteren. Zo maakt Microsoft zijn Bing-zoekmachine slimmer en werkt Salesforce aan een completere versie van berichtendienst Slack. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie