'Google wil advertenties laten genereren door kunstmatige intelligentie'

De advertenties moeten rekening houden met de doelgroep en het budget, zo zou blijken uit een presentatie.

Dimarik 16 123rf

Google zou generatieve kunstmatige intelligentie, die zelf content kan ontwikkelen, online advertenties willen laten genereren. Dat meldt The Financial Times op basis van een presentatie die Google gegeven heeft aan adverteerders. 

Creatieve input moet reclames opleveren

Generatieve AI zoals ChatGPT en Midjourney zijn getraind in grote datasets om op basis van tekstuele input zelf bijvoorbeeld blogs, illustraties of video's te genereren. Die output is nieuw en kan creatief werk uit handen nemen, zo luidt het idee. 

Google zou generatieve AI willen toevoegen aan zijn advertentietak, om binnen een paar maanden advertenties te genereren op basis van input van adverteerders. Zij kunnen volgens The Financial Times input zoals tekst, afbeeldingen en video's die verband houden met de advertentiecampagne aanleveren. De generatieve AI gaat die input naar verluidt mixen om tot nieuwe advertenties te komen gericht op de doelgroep en met salesdoelen in het achterhoofd.

Het techbedrijf neemt volgens de krant verschillende maatregelen om misbruik van de advertentiefunctie tegen te gaan. Logisch, want Google's advertentietak is de belangrijkste inkomstenbron van moederbedrijf Alphabet. In 2020 kwam bijna tachtig procent van Alphabets omzet uit de verkoop van online advertenties. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie