Snapchat maakt AI-chatbot voor alle gebruikers beschikbaar en hint op nieuwe functies

De My AI-chatbot was tot vandaag alleen te gebruiken door betalende Snapchat-abonnees.

Een voorbeeld van My AI in Snapchat+
Afbeelding: Snap

Snapchat maakt zijn chatbot die leunt op kunstmatige intelligentie beschikbaar voor alle gebruikers. Deze My AI-chatbot was alleen beschikbaar voor betalende Snapchat-gebruikers. Snap, het bedrijf achter Snapchat, hint ook op meer functies voor de chatbot die gebruikers helpt met antwoorden. Zo moet My AI straks ook zelf afbeeldingen genereren, mogelijk als antwoord op een gedeelde foto.

Chatbot krijgt meer functies

De My AI-chatbot is in februari gelanceerd en gebruikt de GPT-technologie van OpenAI. Die technologie drijft ook andere chatbots aan, waaronder die van Bing in de Microsoft Egde-browser. Na een eerste periode waarin alleen betalende Snapchat-gebruikers de chatbot konden gebruiken, kan vanaf vandaag iedereen met Snapchat aan de slag met My AI.

De chatbot komt nu wereldwijd beschikbaar en krijgt direct nieuwe functies. Zo kan My AI betrokken worden in groepsgesprekken en kan de software locaties en bezienswaardigheden aanraden op Snap Map en Lenses. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om een leuke locatie voor een kinderfeestje in Amsterdam. My AI kan ook tekstuele antwoorden geven op gedeelde foto's en video's.

Snap My AI
Links een foto, rechts een afbeelding van My AI Afbeelding: Snap

My AI moet creatiever worden

Op termijn moet My AI ook creatievere antwoorden kunnen geven op gedeelde Snaps. Op zijn jaarlijkse Snap Partner Summit vertelt het bedrijf dat My AI straks 'unieke, generatieve' Snaps terug kan sturen. Hiermee doelt het bedrijf op foto's en wellicht ook video's. Snap-directeur Evan Spiegel hintte dat wie een foto van zijn hond deelt met My AI, een grappige gegenereerde afbeelding van een hond terug kan verwachten. Hij deelde ook een tweede voorbeeld. Wie My AI een foto van zijn kruidentuintje stuurt, ontvangt wellicht recepten die gebruikmaken van die kruiden. 

Snap zegt dat hoewel de chatbot nu gratis beschikbaar is, sommige AI-functies alsnog een betaald abonnement vereisen. Inmiddels hebben meer dan drie miljoen Snapchat-gebruikers zo'n Snapchat+-abonnement. In Nederland kost dit abonnement 4,49 euro per maand. Het abonnement geeft gebruikers meer voordelen dan de AI-chatbot, waaronder uitgebreidere statistieken en een badge die als statussymbool dient.

Lees verder: een interview met Snap-topvrouw Sophia Dominguez over de toekomst van augmented reality

De chatbot van Snapchat geeft volgens de directeur vrijwel alleen maar passende antwoorden. In het begin schoot My AI wel eens uit de bocht, bijvoorbeeld door seks- en alcoholvragen aan minderjarigen voor te schotelen. Die problemen zijn aangepakt, meldt Snap. Deze bewering is lastig een, twee, drie te controleren. Andere chatbots worstelen ook met gevoelige onderwerpen. Voor Snap komt er een nieuwe uitdaging als My AI straks naast tekst ook zelf afbeeldingen gaat genereren. Die moeten immers ook aan moderatiestandaarden voldoen. De slimme software die de afbeeldingen genereert, moet dus goed ingesteld worden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie