Zeven partijen doen komend weekend mee aan test corona-apps

Ministerie van VWS houdt appathon om de werking van nieuwe corona-apps te testen.

123RF

Covid19 (covid19-alert.eu), DDT Consortium (dtact.com), Accenture, (accenture.com), Capgemini Nederland (capgemini.com), ITO (ito-app.org), DEUS (deus.ai) en Sia Partners (sia-partners.com) zijn de zeven geselecteerde deelnemers aan de morgen en overmorgen te houden ‘appathon’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

De appathon is een digitaal evenement om de werking van de corona-apps te kunnen testen en verbeteren. De apps van deze zeven teams sluiten volgens experts het beste aan bij het werkproces van de GGD voor het doen van bron- en contactonderzoek. Tegelijkertijd voldoen ze aan eisen die zijn gesteld op onder meer het gebied van privacy, data- en informatieveiligheid en gebruikersgemak.

Het was te verwachten dat Accenture en Capgemini bij de zeven geselecteerde partijen zouden zitten, omdat ze tot de vaste suppliers van de overheid behoren. Meer verrassend is het nieuwe bedrijf DEUS, van de vorig jaar bij Accenture Interactive vertrokken Ron Vrijmoet.

700 reacties

Na de uitnodiging van het ministerie zijn meer dan 700 reacties ontvangen waarvan 660 daadwerkelijk een voorstel bevatten. De voorstellen zijn beoordeeld op onder meer volledigheid en gericht op de in de uitnodiging benoemde ondersteuning van het werk van de GGD. Hierna bleven 63 voorstellen over. Vandaag beoordeelden 67 experts de voorstellen op het terrein van epidemiologie, gezondheidszorg, privacy, informatiebeveiliging en ICT. 

De ‘appathon’ van komend weekend is via de website www.rijksoverheid.nl/coronavirusapp voor belangstellenden te volgen.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Benjamin van Rossum
Eerst een goed debat over de mogelijke scenario’s die het gebruik van deze app oplevert, dan pas hackatonnen 😉 https://m.youtube.com/watch?v=S2g0GiCHyJE
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie