Jellow introduceert Jellow Go zonder abonnementskosten

Het nieuwe platform moet startups en scale-ups aan ‘schaars freelance talent’ helpen.

Jellow introduceert Jellow Go zonder abbonementskosten

Freelance platform Jellow lanceert Jellow Go. Dit is volgens de oprichters een nieuw instapmodel gericht op onder andere startups en scale-ups. Jellow Go belooft een zogenoemd no cure no pay-model zodat kleinere organisaties makkelijker gebruik zouden kunnen maken van het freelancenetwerk van Jellow, dit betekent dat er geen abonnementskosten aan verbonden zijn.  

Advertentie
advertisement

Doelgroep

Jellow zelf, dat wel werkt met een abonnementsmodel, zegt opdrachtgevers onbeperkt toegang te bieden tot een netwerk van inmiddels 50.000 freelancers. Het bedrijf geeft aan dat dit abonnementsmodel goed werkt voor bedrijven die vaker een freelancer inhuren, maar dat dit minder gunstig is voor kleinere bedrijven, zoals startups en scale-ups, die maar een enkele keer een freelancer nodig hebben. 

Marktvraag

Lars Evers, co-founder Jellow ziet dat er momenteel een groeiende behoefte is aan talent om weer snel op te kunnen schalen, sinds de coronacrisis.

‘Dit talent is op de huidige arbeidsmarkt extreem moeilijk te vinden. De vraag naar freelancers is daardoor groter dan ooit. Wij acteren met het nieuwe model op de specifieke vraag die we de laatste maanden van veel startups en scale-ups kregen. Met Jellow Go krijgen zij geen onbeperkt toegang tot het netwerk, maar maken wij op basis van hun opdrachtomschrijving een shortlist van geschikte freelancers. Zij selecteren daarna zelf de beste freelancer voor hun opdracht en huren deze via het platform in. Zo helpen we hen aan het benodigde talent en dus met verder schalen van hun business.’

Belofte

Jellow legt verder uit dat het introductiepakket Jellow Go ook geschikt is voor andere organisaties die eenmalig iemand zoeken, of het platform eerst willen uitproberen. Voor de service vraagt Jellow € 5 per uur aan platformkosten en daarvoor belooft het naast het vinden van de juiste freelancer ook dat alle administratie uit handen wordt genomen.

Evers: ‘We weten nog niet voor hoelang we Jellow Go op deze manier aan gaan bieden, maar vooralsnog slaat het aan.

Lees ook: Inkomensval zzp’ers, 60 procent verliest meer dan helft inkomsten

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie