Podcast van de week - Chompers van Oral B

Audio agency Airborne kiest de podcast van de week. Onderscheidende audioproducties van adverteerders waar de consument naar wil luisteren.

Podcast van de week - Chompers van Oral B
Chompers

De audioserie Chompers viert deze maand het 3-jarig jubileum. Dat is prijzenswaardig, zegt Airborne, want het is misschien wel één van de meest ambitieuze producties binnen het podcast- en audiodomein. De makers van deze titel brengen namelijk twee keer per dag nieuwe afleveringen uit, zeven dagen per week.

Oral B en Crest

Het Amerikaanse Chompers wordt gesponsord door Oral B en tandpastamerk Crest met het doel om kinderen te helpen iets leuks te maken van hun tandenpoetsbeurt. Elke ochtend en elke avond staat er een verhaaltje klaar van 2 minuten: precies de lengte van een goede poetsbeurt. 

Spotify Original

De reeks wordt gemaakt door Gimlet Media, een podcastproducent die onderdeel is van Spotify. Chompers is dan om die reden ook een zogenoemde Spotify Original. De afleveringen zijn via het streamingplatform beluisteren. Los daarvan is er ook een speciale ‘skill’ voor de Amazon Alexa, voor als je een smart speaker in de badkamer hebt staan.

Doelgroep en content

De inhoud is gericht op kinderen tussen de 3 en 7 jaar, dus een beetje de Sesamstraat-doelgroep. Er wordt gewerkt met thema’s die een week lang lopen. Deze week is het thema bijvoorbeeld Stand-up, waarbij in elke aflevering stand-up comedians voorbijkomen met onvervalste kinderhumor: ‘Stel je vindt een paar losse, schone tanden op de grond. Waar breng je die dan naartoe? Naar de Floss & Found.’

Thema’s

Andere thema’s die de revue passeren zijn ‘Mythical Creatures’ of maatschappelijk bewuster, zoals ‘Earth Week’ en ‘Heroines week’, over vrouwelijke rolmodellen. Tussen de grappen, raadsels en verhaaltjes door komen instructies voorbij over hoe tanden gepoetst moeten poetsen. En dat allemaal in 2 minuten tijd.

Verborgen sponsoring

Oral B en Crest worden als sponsor niet genoemd - en gelukkig maar, gezien de doelgroep. Maar de ouders hebben natuurlijk echt wel meegekregen dat deze merken aan de reeks verbonden zijn.

Slim

Chompers zit creatief gezien structureel op een hoog niveau. Het concept speelt daarnaast ook nog eens slim in op iets waar elke ouder tegenaan loopt: hoe zorg je dat je kinderen goed hun tanden poetsen?

Chompers is op de website van Gimlet Media en op Spotify te beluisteren.

 

Lees en luister ook: Podcast van de week - Hypnopolis van BMW

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie