Effect van verschil in ontslagrecht: ‘Hier ademt de industrie met de economie mee’

Neil Webers, EVP Americas bij EFESO, beschrijft vanuit Philadelphia hoe de VS van een achterstand een voorsprong kan maken.

Neil Webers - EFESO - Philadelphia

In aflevering 9 van Connects International doet Neil Webers, Executive VP Americas bij EFESO en auteur van het management boek ‘Performance Behaviour’ verslag vanuit Philadelphia. 

Webers geeft een ware tour door de historische stad Philadelphia en geeft aan wat de impact is van de coronacrisis op de VS door de de enorme verschillen tussen het land en Nederland te verduidelijken. Belangrijke punten die hij noemt zijn het verschil in ontslagrecht, secundaire arbeidsvoorwaarden en de zorgverzekeringspremie. Hij geeft daarbij aan wat de effecten van die enorme verschillen zijn op het bedrijfsleven en de economie.

Webers geeft aan welke culture verschillen in verhouding met Europa ertoe kunnen leiden dat de VS de huidige achterstand omzet in een voorsprong.

Voorkomen is beter dan genezen is in de VS een niet bestaand spreekwoord. De schouders eronder zetten kunnen ze wel. ‘Er worden hier nu vier fabrieken gebouwd om een vaccin te produceren. Het is nog onbekend welk vaccin zal werken. Maar het moment dat er één werkt, dan kan het land direct de volumes draaien die op grote schaal nodig zijn.’

Vanuit het land waar er bijna 100.000 coronadoden te betreuren zijn begint Webers met een quote van George Washington: ’Freedom is a light for which many men have died in darkness.’

Bekijk het verslag vanuit Philadelphia:

Neil Webers, executive VP Americas EFESO - Philadelphia - Adformatie Connects International #9

In de volgende aflevering van Adformatie Connects International

In de volgende aflevering van Adformatie Connects International een verslag van Stefanie Schachtschabel, Managing partner bij globally en voorzitter van de Nederlandse Business Council in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Bekijk ook: aflevering 1 met Olivier Koelemij [MediaMonks]. Hij doet verslag vanuit Los Angeles.

Bekijk ook: aflevering 2  met Annelies Valk, [Vodafone]. Zij doet verslag vanuit Londen.

Bekijk ook: aflevering 3  met Stacey Rookhuizen, [Bombilate]. Zij doet verslag vanuit New York.

Bekijk ook: aflevering 4  met Angela van der Kooye, [CCPR]. Zij doet verslag vanuit Paramaribo.

Bekijk ook: aflevering 5  met Dennis Potgraven, [Havas]. Hij doet verslag vanuit Shanghai.

Bekijk ook: aflevering 6  met Peren Ozturan, [Özyeğin University]. Zij doet verslag vanuit Istanboel

Bekijk ook: aflevering 7  met Cees Honig, [co-ceo muziekvideoplatform XITE]. Hij doet verslag vanuit Brookyn, NY.

Bekijk ook: aflevering 8  met Arne Mosselman, director of creative strategy bij Hill+Knowlton Strategies. Hij doet verslag vanuit Dubai.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie