Premium

Vlogfamilie neemt Honig Instagram account over

De influencer familie rukt op. Honig laat een Almeers gezin Instagrammen over pasta’s en maaltijdmixen.

Honig

We kenden natuurlijk al de Hummeltjes, De Bellinga’s en Huisje, Boompje, Feestje. Invloedrijke vlogfamilie’s die hun tienduizenden volgers wekelijks op de hoogte houden van allerhande wederwaardigheden in en om het huis. De Bellinga’s deelden bijvoorbeeld de geboorte van hun derde kind. Inclusief intieme baringsshots.

Samenwerking

Een half jaar gelden begon Honig de samenwerking met de familie Jongedijk uit Almere. Vader Rogier en moeder Nukhet, aka The Suburban Dad en The Suburban Mom, werden hierbij verleid tot deelname aan de ‘Honig 365-dagen challenge’. Doel van de uitdaging was dat ze een jaar (!) lang met Honig-producten moeten koken.

Kookervaringen

Inmiddels is de challenge een eind op weg. Als extraatje heeft Honig nu besloten dat de Jongedijkjes niet alleen Facebook als uitlaatklep voor de kookervaringen kunnen gebruiken, maar ook het Honig Instagram-account tot hun beschikking krijgen.

100k

Fallon Gorter van Honig over het idee achter de take-over: ‘Wij zijn op Facebook best wel groot met meer dan 100k volgers. Maar op Instagram stonden we vorige week nog op 400. Dat zijn er nu al meer dan 550.’

Bereik

Volgens Gorter bereikt Instagram als social kanaal ook een iets jonger publiek, wat voor Honig interessant kan zijn. Vader Rogier Jongedijk tikt daar als The Suburban Dad de 30k aan, dus er zit volgens haar nog wel wat groei in, qua bereik. ‘We merken uit de reacties we zo veel dichter bij de consument komen te staan.’

Brengen en halen

Vorig jaar is Gorter op zoek gegaan naar een geschikte familie voor de challenge. De voorwaarde was dat het een jong, hectisch gezin moest zijn met een drukke agenda. Dus: werkende ouders die kinderen brengen en ophalen van sportles en school. En als iedereen thuis is, blijft er weinig tijd over om te koken. Waarmee de pakjes van Honig als tijdbesparende oplossing plots extra nuttig blijken te zijn.

Voedingswaarden

Gorter legt uit dat de challenge bepaald niet vrijblijvend is. Samen met een voedingsdeskundige is een compleet jaardieet samengesteld dat voorschrijft wat de familie iedere dag eet. Een eigen twist geven aan gerechten mag, maar moet vooraf overlegd worden. Gorter: ‘Het is niet de bedoeling dat de familie te weinig voedingswaarden binnenkrijgt.’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie