Amber Brantsen weg bij NOS Journaal, gaat Formule 1 bij Viaplay presenteren

Streaming-sportdienst haalt presentratrice binnen voor studioprogramma rond Formule 1-uitzendingen.

Amber Brantsen
ANP, Stefan Heijdendael

Het kocht de rechten voor de Formule 1, PDC Dart, de Duitse Bundesliga, Engelse Premier League en stort zich nu ook op de presentatoren. Viaplay, de streamingsdienst van de Scandinavische Nordic Entertainment Group, heeft Amber Brantsen aangetrokken, de anchor van het NOS Journaal.

Brantsen gaat over vier maanden, als het seizoen 2022 begint, het studioprogramma rondom de Formule 1-uitzendingen presenteren. Wie naast haar aan tafel plaatsnemen als analisten wordt later bekendgemaakt.

Amber Brantsen (32) is een fan van de Formule 1 en deed al dienst bij de NOS als presentatrice van de NOS Formule 1-podcast. Ze zegt te hopen met Viaplay een breder publiek met de Formule 1 te bereiken. ‘Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren.’

Van stagiair tot Journaal-anchor

Brantsen begon als stagiaire bij de NOS en werd later onder meer nieuwslezer op de radio en presentator van het NOS Radio 1 Journaal. In 2017 maakte ze de overstap naar de Journaals op tv.

Het Nederlandse sportteam van Viaplay staat onder leiding van Marco Zwaneveld, die op 1 november gestart is als Head of Sports in Nederland. Hij is blij met de komst van Brantsen die ‘door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid’ de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren'.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie