Elon Musk tegen afhakende adverteerders: ‘Go fuck yourself’

Grote adverteerders als Disney, IBM en Apple liepen weg bij X na antisemitische uitlating van Elon Musk. Hij reageert razend.

Elon Musk

In een opvallende uitspraak op een conferentie in New York heeft Elon Musk, de spraakmakende miljardair, zijn frustratie geuit tegenover bedrijven die gestopt zijn met adverteren op zijn socialemediaplatform X. ‘Go, fuck yourself’, riep hij uit naar de adverteerders, als reactie op hun boycot.

De commotie ontstond nadat Musk eerder instemde met een antisemitische post op X, waarin werd beweerd dat ‘Joden de haat tegen blanken aanwakkeren’. Als gevolg daarvan besloten meerdere grote bedrijven, waaronder Walt Disney, IBM en Apple, niet langer te adverteren op het platform dat voorheen bekend stond als Twitter.

Het domste ooit

Hoewel Musk toegaf dat zijn reactie ‘het domste’ was wat hij ooit had gedaan, voorspelt hij dat een boycot zal leiden tot de ondergang van X. Hij dreigt ermee dat ‘de hele wereld straks zal weten welke bedrijven daarvoor verantwoordelijk zijn’.

Recentelijk hebben ook Nederlandse entiteiten zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), telecombedrijf VodafoneZiggo, webwinkel bol en de Nederlandse Loterij aangekondigd te stoppen met adverteren op X, na de controversiële uitlatingen van Musk.

Opmerkelijk genoeg onthulde Musk ook dat hij volgend jaar niet zal stemmen op Joe Biden, in tegenstelling tot zijn eerdere steun in 2020. Hij benadrukte echter dat dit niet betekent dat zijn voorkeur uitgaat naar Donald Trump, en dat het hoe dan ook een lastige keuze zal worden.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie