Het Radio Veronica-dilemma

Het lukt maar niet om een structurele groei bij Radio Veronica te realiseren.

Talpa Network

Ondanks al het marketinggeweld van Talpa Network lukt het maar niet om een structurele groei bij Radio Veronica te realiseren. De zender blijft hangen rond de 3,6 à 3,7 procent marktaandeel bij 10+ op werkdagen. Bij de doelgroep Mannen 20-49 jaar is er wel een heel licht stijgende trend te zien.

Advertentie
advertisement

​​​​​​​Slecht scorende ochtendshow

Voor een radiozender is de ochtendshow heel belangrijk en daar wringt bij Radio Veronica de schoen. Want Giel! scoort met zijn ochtendshow onder het zendergemiddelde en er zit niet echt groei in, ook niet bij Mannen 20-49 jaar.

En een goed scorende ochtendshow heeft vrijwel altijd een positief effect op de luistercijfers de rest van de dag. Maar het lukt maar niet om deze ochtendshow een boost in luistercijfers te geven. Ook het vertrek van Koning Evers bij 538 heeft geen positief effect op Giel! laten zien.

Wel goed scorende middagshow

Het goede nieuws voor Radio Veronica is dat de middagshow Veronica Inside het wel heel goed doet. Deze show is qua luistercijfers echt de publiekstrekker van de zender. De keuze voor Wilfred Genee, bijgestaan door de voormalige sidekicks van Evers (en Celine Huijsmans niet te vergeten) is een schot in de roos en trekt de hele zender iets omhoog.

Op zich een logische keuze dus van Talpa Network om momenteel in vrijwel alle reclameblokken op zijn zenders dit programma te promoten.

Radio Veronica
Vizeum
Advertentie