NPO vraagt minister om vergunning van Ongehoord Nederland in te trekken

De omroep krijgt voor de derde keer een boete, nu voor slechte journalistiek. De NPO wil de omroep van de buis.

Beeld racismeuitzending ON

De NPO heeft omroep Ongehoord Nederland (ON!) een derde financiële sanctie opgelegd. Het gaat om een boete van bijna 132.000 euro, meldt de omroep van Arnold Karskens. De NPO heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Bij herhaalde overtredingen heeft de NPO de mogelijkheid om een verzoek te doen aan staatssecretaris van Media Gunay Uslu om de voorlopige erkenning van ON! in te trekken. Dat heeft de NPO vandaag gedaan, waarmee zij dus aangeeft dat zij wil dat de omroep ophoudt te bestaan.

Drie sancties in één jaar

De NPO maakte eind januari het voornemen bekend om ON! een derde sanctie op te leggen. De omroep van Arnold Karskens had daarna twee weken de tijd om te reageren. Voor ON! is de sanctie de derde in een jaar tijd. De eerste twee sancties van respectievelijk ruim 84.000 en ruim 56.000 euro werden in juli en december opgelegd. De laatste is nog niet officieel omdat ON! daar tegen in beroep is gegaan.

De eerste sanctie volgde na een rapport van de Ombudsman, die destijds klagers in het gelijk stelde dat ON! in zijn programma's aantoonbaar onjuiste informatie had verspreid. De tweede boete volgde omdat de omroep volgens de NPO niet voldoende bereid was om samen te werken binnen het omroepbestel.

(Bron: ANP)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie