Shatho Beheer neemt na F&L Media ook magazines Veen Media over

Rotterdamse investeerder gelooft in magazinemarkt.

123RF

Veen, Bosch & Keuning Uitgevers Groep heeft de titels van Veen Media waaronder Filosofie Magazine, Historisch Nieuwsblad, Maarten! en New Scientist verkocht aan Shatho Beheer. Daarmee bouwt de Rotterdamse investeerder gestaag aan een nieuw tijdschriftenimperium. Eerder nam Shatho al het failliete F&L Media over en zorgde het voor een doorstart.

De overname van Veen Magazines is per 1 juli definitief bij akkoord van alle betrokkenen. Eigenaar VBK wil zich meer richten op boeken en ziet dat de tijdschriftenbranche het lastig heeft.

Renderend

Shatho Beheer is een Rotterdamse informal investor en participeert voor de lange termijn. In december 2017 redde Shatho al het Nijmeegse F&L Media van de ondergang. F&L Media heeft magazinetitels als iCreate, Foodies, c’t en Auto Review. Met de titels van Veen Media erbij gaat het aantal magazines richting twintig. Daarnaast zijn er deelnemingen in Printforce, Sweek, Mybestseller en Gigaprint.

Directeur Vincent Opschoor zegt dat F&L Media inmiddels weer een renderende uitgever is en wil datzelfde doen met de titels van Veen Media. 'We geloven niet alleen om het uitgeven van de bladen, maar ook om de zaken eromheen als content, evenementen en online.'

Verhuizing

Veen Media moest in 2017 vanuit Amsterdam terug verhuizen naar het pand van VBK. Het zou toen niet gaan om een bezuinigingsoperatie. Later dat jaar werd de titel Opzij van de hand gedaan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie