Staatssecretaris geeft FM-zenders noodverlenging drie jaar

'Vooral kleinere partijen zwaar getroffen zijn door de plotselinge terugval in reclame-inkomsten'.

123RF

Staatssecretaris Mona Keijzer zet de noodverlenging van de vergunningen van de commerciële zenders die nu een FM-frequentie hebben door. Het gaat om Talpa Network (Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio), RadioCorp (Slam! en 100% NL), BNR Nieuwsradio en Sublime, plus regionale commerciële stations. 

Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) schrijft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een voornemen dat de komende maanden omgezet moet worden in een formeel besluit.

Keijzer liet vorig jaar oktober al weten een noodverlenging te willen afgeven na een motie die door de Tweede Kamer werd aangenomen. Aanvankelijk was ze dar niet van plan. De huidige vergunningen lopen per 1 september 2022 af, de staatssecretaris verlengt ze met drie jaar.

Eerst zou Keijzer verlengen met minstens twee jaar en 'mogelijk langer'. Bij de totstandkoming van haar beslissing heeft ze de belangen van de kleinere radiopartijen zwaar laten wegen 'aangezien deze partijen zwaar getroffen zijn door de plotselinge terugval in reclame-inkomsten en ook een langere periode nodig zullen hebben om daarvan te herstellen'.

De noodverlenging is slecht nieuws voor een partij als Kink, dat al enige tijd ageert tegen de noodverlenging en eerder meldde juridische stappen te overwegen. De komende tijd moet blijken of het voornemen van de staatssecretaris formeel wordt.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie